Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στην Σουηδία

Ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δήλωσε σήμερα πως εξακολουθεί να είναι βέβαιος ότι ο ύποπτος που έχει συλλάβει η αστυνομία είναι ο οδηγός του φορτηγού που πραγματοποίησε την επίθεση της Παρασκευής στη Στοκχόλμη.

"`Εχω την πεποίθηση και είμαι βέβαιος ότι έχουμε τον σωστό δράστη. Στη συνέχεια επαφίεται στον εισαγγελέα να το αποδείξει στο δικαστήριο", είπε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Νταν Ελίασον σε συνέντευξη Τύπου.

Η Σουηδία τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ο οδηγός ενός φορτηγού οδήγησε το όχημά του πάνω στους πεζούς σε εμπορικό δρόμο της Στοκχόλμης, ενώ ο Σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε πως η χώρα δεν θα παραδοθεί ποτέ στην τρομοκρατία.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση της Παρασκευής, την πρώτη αυτού του είδους που πραγματοποιείται στη χώρα.

"Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην τρομοκρατία", είπε ο Λέβεν στην ομιλία που εκφώνησε στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (13:00 ώρα Κύπρου) στο πάρκο του δημαρχείου της Στοκχόλμης, καθώς οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στην πρωτεύουσα και οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν ενώ καταναλωτές και τουρίστες συνωστίζονταν στο κέντρο της πόλης.

Ο Λέβεν περιβαλλόταν από τη βασιλική οικογένεια που ήταν ντυμένη στα μαύρα, υπουργούς της κυβέρνησης, και μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
 

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί στη Γαλλία σκίζουν με μαχαίρια φουσκωτή βάρκα με μετανάστες
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»
Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Επανέλαβε την απόφαση αλλά δεν τοποθετείται η Εισαγγελία για το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Θα μελετηθεί»