«Ορισμένοι δεν έχουν το επίπεδο για να βρίσκονται στην Ομόνοια»

Στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» της Cytavision φιλοξενήθηκε ο «Νουρέγιεφ» του κυπριακού ποδοσφαίρου, Κώστας Μαλέκκος. O τεχνίτης ποδοσφαιριστής που ανέδειξε το νησί σχολίασε τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη του για το ντέρμπι «αιωνίων». Ο ερχομός του Πάμπου Χριστοδούλου στην Ομόνοια, δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, ανέφερε ο Κώστας Μαλέκκος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μαλέκκου στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα»:

Εάν έχει κριθεί το πρωτάθλημα:
«Μέσα σε μία βδομάδα επανήλθε το +7 της κορυφής και το ΑΠΟΕΛ φαίνεται δικαίως να βρίσκεται κοντά στον τίτλο. Μετά από μία ήττα αντέδρασε σωστά και αυτό διαφαίνεται σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Δεδομένου ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα έχει το άγχος στη συνέχεια σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες που θέλουν να τον φθάσουν, πολύ δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Τα παιχνίδια λιγοστεύουν όπως και οι βαθμοί για να χάσουν τον τίτλο οι «γαλαζοκίτρινοι».

Για την Καρμιώτισσα που συνεχίζει στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας:
«Τις αξίζουν συγχαρητήρια της Καρμιώτισσας και ήταν φυσιολογικό να κυνηγιόταν από τις υπόλοιπες. Αυτό που τις στοίχησε ήταν η αστάθια νομίζω. Παιχνίδι με παιχνίδι ήταν διαφορετική. Έδειξε ότι έχει καλούς ποδοσφαιριστές και αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τη νεοφώτιστη ομάδα να παραμείνει στην Α’ κατηγορία».  

Για το παιχνίδι μεταξύ ΑΕΛ – ΑΕΚ:
«Η ΑΕΚ μου αρέσει σαν ομάδα αλλά τα λάθη στα τελευταία λεπτά δεν μπορούν να είναι τυχαία. Με την μεγάλη ανατροπή του ΑΠΟΕΛ, δεν βλέπω να υπάρχουν περιθώρια για τίτλο. Όλα είναι ανοιχτά όμως για την 3η θέση. Σαν ομάδα ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από τους τραυματισμούς η ΑΕΚ. Αλλά σίγουρα αυτό που γίνεται και παθαίνει στα τελευταία λεπτά δεν είναι τυχαίο.

Στην ΑΕΛ ελπίζω με την αλλαγή προπονητή να αλλάξουν τα δεδομένα. Το παιχνίδι στη Λευκωσία είναι όλα τα λεφτά για την ΑΕΛ απέναντι στην Ομόνοια. Βλέποντας την Ομόνοια τα τελευταία παιχνίδια, η ΑΕΛ έχει το πάνω χέρι στο ΓΣΠ. Αν αντιδράσει σωστά θεωρώ θα πετύχει τους στόχους της η Λεμεσιανή ομάδα».

Για το παιχνίδι Ανόρθωσης – Απόλλωνα:
«Ο Απόλλωνας έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα. Έδειξε και στα προηγούμενα παιχνίδια ο Απόλλωνας με τις ανατροπές τις δυνατότητες του, αλλά του στοίχησε στο Παπαδόπουλος. Η Ανόρθωση ευτύχησε να κερδίσει λόγω των αδυναμιών του Απόλλωνα και ήταν πιο διαβασμένη. Θα διαφανεί ωστόσο αν το πρωτάθλημα ξεκαθαρίσει από το παιχνίδι στο Τσίρειο μεταξύ Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ».

Για το ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ ΑΠΟΕΛ – Ομόνοιας:
 «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης και ούτε ο Πάμπος θα άλλαζε κάτι στο ντέρμπι. Φάνηκε ο ΑΠΟΕΛ να αντιδρά σωστά, χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Εκτός από τη φάση με τον Χριστοφή, η Ομόνοια δεν μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει πάρα πολλά παιχνίδια στα πόδια του και φαίνεται. Στα τελευταία παιχνίδια όμως δεν είναι η ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα.

Η Ομόνοια είναι προβληματική πίσω. Στα play - offs δεν έχει ούτε το εύκολο γκολ. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Κάποιοι παίκτες δεν έχουν το επίπεδο για να παίζουν στην Ομόνοια».  
 
Για τον Πιέρο Σωτηρίου:
«Απίστευτη η χρονιά γα τον Πιέρο Σωτηρίου και μακάρι να φύγει ο μικρός και ν’ ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό. Εάν υπάρξει η κατάλληλη συμφωνία και στα λεφτά εκ μέρους ομάδας να φύγει για εξωτερικό ο μικρός».