Διοργάνωσαν σε Κυπριακή εκδοχή το «Survivor» στις Κεντρικές φυλακές (pics)

Μετά τα θέατρα, τις χορωδίες και τους αγώνες ποδοσφαίρου η Διεύθυνση των Κεντρικών φυλακών αποφάσισε, μετά από αίτημα φυλακισμένων, να εγκρίνει την διεξαγωγή «Survivor» μέσα στις φυλακές, μετά τον παροξυσμό που παρατηρείται με το συγκεκριμένο reality τον τελευταίο καιρό.

Επηρεασμένοι με τα όσα παρακολουθούν στην τηλεόραση, οι κατάδικοι κατέθεσαν ενώπιον της Διεύθυνσης συγκεκριμένες προτάσεις για αθλήματα που μπορούν να διοργανώσουν, ενώ προσκόμισαν λίστα με τα ονόματα που θα αποτελούν τις δύο ομάδες.

Αφού μελετήθηκαν οι εισηγήσεις των φυλακισμένων και διερευνήθηκε αν υπάρχει προηγούμενο σε φυλακές του εξωτερικού, η Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος ενέκρινε το αίτημα των καταδίκων.

Συγκεκριμένα το ίδιο παιχνίδι διοργανώθηκε σε τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις στο εξωτερικό. Οι φυλακές της Δανίας ήταν οι πρώτες που διοργάνωσαν αγώνες Survivor με φυλακισμένους, ενώ ακολούθησαν κατά πόδας, Νορβηγία και Ελβετία. Μάλιστα στην Ελβετία το παιχνίδι μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η Διεύθυνση των φυλακών ξεκαθάρισε στους συμμετέχοντες πως δεν θα παρέχει οποιαδήποτε έπαθλα που θα τους έφεραν σε ευνοϊκή θέση απέναντι στους υπόλοιπους φυλακισμένους, που δεν θα συμμετέχουν στο παιχνίδι.
 
Η πρώτη αναμέτρηση…
 
Με την ανακοίνωση της απόφασης οι φυλακισμένοι που είχαν την ιδέα, ανακοίνωσαν στη φυλακή τα πρόσωπα και τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε με το πρώτο αγώνισμα χθες, στην παρουσία της Διεύθυνσης των φυλακών και του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.
 
Η ομάδα των «Μαχητών» αποτελείται κατά κύριο λόγο από νεαρούς ελαφροποινίτες, ενώ σε αυτήν ανήκει ο γνωστός «αεροπειρατής», ο οποίος ωστόσο αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα αφού θεωρείται θέμα χρόνου η έκδοσή του στην Αίγυπτο.

Σε ότι αφορά την ομάδα των «Διασήμων», αυτή απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, τον τέως Πρόεδρο του ΔΣ CYTA Ευστάθιο Κιττή, το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλο Ζαννέτο, τον πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τον γνωστό Αντώνη Προκοπίου Κίτα άλλως Αλ Καπόνε, την ισοβίτισσα Ευτυχία Ζαρρή και την υπόδικο Έφη Ηροδότου.

Για τους σκοπούς του πρώτου αγώνα, διαμορφώθηκε καταλλήλως το μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου των φυλακών και έστησαν στίβο μάχης ανάλογο με αυτό που βλέπουμε στο «Survivor». Για το στήσιμο του στίβου μάχης, επιστρατεύθηκαν οι 6 συμβασιούχοι γυμναστές των φυλακών.

Ωστόσο κατά το πρώτο παιχνίδι δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς ο Στάθης Κιττής πιάστηκε στα χέρια με τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, αφού ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας δεν κατάφερε να φέρει βαθμό στην ομάδα του με αποτέλεσμα ο κ. Κιττής που «του τα έχει μαζεμένα» για την καταδίκη του, ξεσπάθωσε.

Οι «διάσημοι» δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους «μαχητές» και έτσι εισήλθαν στη διαδικασία ψηφοφορίας για αποχώρηση παίκτη από την ομάδα τους.

Ωστόσο κατά την ψηφοφορία όπως διαφάνηκε, οι παίκτες δεν ψήφισαν καθαρά για αγωνιστικούς λόγους, αλλά φαίνεται ότι η ψήφος τους ήταν επηρεασμένη από τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» που είχαν με συμπαίκτη τους.

Τυχερός όμως στάθηκε ο Σάββας Βέργας ο οποίος κέρδισε την προσωπική ασυλία.

 Καλό μήνα!

Δειτε Επισης

Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Στο νοσοκομείο πρόσωπο με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία
Πυρκαγιά σε τετραώροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους
Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους
Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»