Αγώνας επιβίωσης ή εκτόξευσης για τίτλο

Καθοριστικό. Κομβικό. Κρίσιμο. Το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα» (1/4 19:00) για την 3η αγωνιστική των play off είναι τέτοιο.
 
Ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ πάει στη Λάρνακα έχοντας αέρα εφτά βαθμών από το δεύτερο Απόλλωνα και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας.
 
Η ΑΕΚ βρίσκεται στο -9 από την κορυφή και για να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες της για κατάξτηση του τροπαίου επιβάλλεται να κερδίσει για πρώτη φορά φέτος τον ΑΠΟΕΛ. Σε ενδεχόμενο ήττας θ’ αρχίσει να νιώθει καυτή την ανάσα της Ομόνοιας, η οποία έχει 54 βαθμούς (πέντε λιγότερους) και υποδέχεται την Κυριακή (2/4) τον Απόλλωνα.
 
Ο ΑΠΟΕΛ θα εκστρατεύσει στη Λάρνακα χωρίς τους τραυματίες Βινίσιους, Εφραίμ, ενώ ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Τριτσκόφσκι και τον τραυματία Χαραλαμπίδη. 
 
Στο Β’ όμιλο, το αποτέλεσμα του αγώνα της Δόξας με την Καρμιώτισσα, ίσως καθορίσει πολλά για τη συνέχεια. Δύο αγώνες θα γίνουν το Σάββατο και φινάλε την ερχόμενη Δευτέρα με την αναμέτρηση της Νέας Σαλαμίνας με τον Ερμή.
 
Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:
 
Α' ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 1η Απριλίου
19:00 ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ (Cytavision Sports 1)
 
Κυριακή 2 Απριλίου
17:00 Ομόνοια – Απόλλωνας (Primetel)
18:00 Ανόρθωση – ΑΕΛ (Cytavision Sports 1)
 
B’ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 1η Απριλίου
16:00 Δόξα – Καρμιώτισσα (Cytavision Sports 7)
17:00 Άρης - Εθνικός Άχνας (Cytavision Sports 2)
 
Δευτέρα 3 Απριλίου
19:00 Νέα Σαλαμίνα – Ερμής (Cytavision Sports 1)