Η ρήτρα αποχώρησης του Χριστοφή και το απαγορευτικό για κυπριακή ομάδα

Στο «στόχαστρο» του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε ο Δημήτρης Χριστοφή. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει πολύ καλή γνώμη για τον δεξιό εξτρέμ της Ομόνοιας αφού η παρουσία του Νίκου Νταμπίζα στους «πράσινους» τον βοήθησε να πάρει τις καλύτερες συστάσεις για την αξία του.
 
Το συμβόλαιο του Κύπριου διεθνούς με την Ομόνοια λήγει μεν το καλοκαίρι του 2018, εντούτοις σε αυτό υπάρχει σχετικός όρος που του δίνει τη δυνατότητα το ερχόμενο καλοκαίρι να αποχωρήσει αν έχει πρόταση από ομάδα του εξωτερικό με απολαβές περισσότερες από 260 χιλιάδες ευρώ ετησίως.
 
Η Ομόνοια δημόσια εκφράστηκε για την επιθυμία της να κρατήσει στο «Ηλίας Πούλλος» τον ταχύτατο ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι αυτός που θα καθορίσει τις εξελίξεις.
 
Εάν ο Χριστοφή θέλει να δοκιμάσει δεύτερη φορά την τύχη του στο εξωτερικό ο Παναθηναϊκός ή οποιαδήποτε άλλη ξένη ομάδα δεν θα δυσκολευτούν να του δώσουν συμβόλαιο πάνω από 260 χιλιάδες ευρώ. Επομένως και το... καρπούζι και το μαχαίρι είναι στα χέρια του Χριστοφή, ο οποίος καλείται ν’ αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Κύπρο και την Ομόνοια ή να πάει μεταγραφή στο εξωτερικό.
 
Το σενάριο να πάρει μεταγραφή σε άλλη κυπριακή ομάδα είναι (σχεδόν) ανύπαρκτο, καθώς ο σχετικός όρος ελευθέρωσης του με συμβόλαιο πάνω από 260 χιλιάδες ευρώ ισχύει μόνο για ομάδες του εξωτερικού, ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής απέδειξε όταν επέστρεψε πριν δύο καλοκαίρια από τη Σιόν ότι δεν επιθυμεί να φορέσει φανέλα άλλης κυπριακής ομάδας πέραν της Ομόνοιας. 
 
Οι μέχρι τώρα ενδείξεις μαρτυρούν πως ο Χριστοφή δύσκολα θα αποχωρήσει από την ομάδα του τριφυλλιού και μάλιστα ο Πάμπος Χριστοδούλου τον προορίζει ως ηγέτη της νέας προσπάθειας που θα γίνει, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες βδομάδες.