Βαριά πρόστιμα Κομισιόν προς Samsung για δημιουργία καρτέλ

Το Δικαστήριο της ΕΕ επικύρωσε με σημερινή του απόφαση τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις Samsung SDI και Samsung SDI (Malaysia) για τη συμμετοχή τους στη σύμπραξη στον τομέα των σωλήνων για οθόνες τηλεοράσεων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, από την Κομισιόν, με την απόφαση της 5ης Δεκεμβρίου 2012.
 
Πρόκειται για απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ (που και με αυτό με τη σειρά του είχε επικυρώσει τα πρόστιμα) που υπέβαλαν οι δύο εταιρείες. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Samsung SDI συμμετείχε σε δύο συμπράξεις τόσο η ίδια όσο και μέσω της θυγατρικής της Samsung SDI (Malaysia) (η Samsung SDI συμμετείχε επίσης στη σύμπραξη σε σχέση με τους CRT μέσω μίας άλλης θυγατρικής της, της Samsung SDI Germany).
 
Η Koμισιόν επέβαλε συνεπώς στις Samsung SDI και Samsung SDI (Malaysia), αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, πρόστιμο ποσού 69 418 000 ευρώ για τη σύμπραξη σε σχέση με τους CDT. Αφετέρου, στο πλαίσιο της σύμπραξης σε σχέση με τους CRT, η Κομισιόν επέβαλε στις Samsung SDI, Samsung SDI (Malaysia) και Samsung SDI Germany, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, πρόστιμο ποσού 81 424 000 ευρώ.

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή τετράχρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα