Βαριά πρόστιμα Κομισιόν προς Samsung για δημιουργία καρτέλ

Το Δικαστήριο της ΕΕ επικύρωσε με σημερινή του απόφαση τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις Samsung SDI και Samsung SDI (Malaysia) για τη συμμετοχή τους στη σύμπραξη στον τομέα των σωλήνων για οθόνες τηλεοράσεων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, από την Κομισιόν, με την απόφαση της 5ης Δεκεμβρίου 2012.
 
Πρόκειται για απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ (που και με αυτό με τη σειρά του είχε επικυρώσει τα πρόστιμα) που υπέβαλαν οι δύο εταιρείες. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Samsung SDI συμμετείχε σε δύο συμπράξεις τόσο η ίδια όσο και μέσω της θυγατρικής της Samsung SDI (Malaysia) (η Samsung SDI συμμετείχε επίσης στη σύμπραξη σε σχέση με τους CRT μέσω μίας άλλης θυγατρικής της, της Samsung SDI Germany).
 
Η Koμισιόν επέβαλε συνεπώς στις Samsung SDI και Samsung SDI (Malaysia), αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, πρόστιμο ποσού 69 418 000 ευρώ για τη σύμπραξη σε σχέση με τους CDT. Αφετέρου, στο πλαίσιο της σύμπραξης σε σχέση με τους CRT, η Κομισιόν επέβαλε στις Samsung SDI, Samsung SDI (Malaysia) και Samsung SDI Germany, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, πρόστιμο ποσού 81 424 000 ευρώ.

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου