Καλύτερη η κατάσταση με τις φορτοεκφορτώσεις στο λιμάνι

Θαλασσοταραχή, ανοιχτά της Σαρδηνίας, έπιασε το πλοίο που μεταφέρει τα 7 νέα μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης για το λιμάνι Λεμεσού, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παραλαβή τους.  
 
Το πλοίο αναμένεται στο λιμάνι την προσεχή Κυριακή ενώ την Δευτέρα τα νέα μηχανήματα θα παραληφθούν για να τεθούν σε λειτουργία μαζί με τα 17 υφιστάμενα.
 
Σύμφωνα με διοικητικούς παράγοντες της εταιρείας  Eurogate, με την λειτουργία 21 μηχανημάτων σε σταθερή βάση, καλύπτονται επαρκώς οι εργασίες μεταφοράς και εκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων στα τρέιλερ. Αναφορικά με τα πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια, δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στις φορτοεκφορτώσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα πλοίο στην αναμονή για εξυπηρέτηση. Η ώρα αναμονής των μεταφορέων, έχει σταθεροποιηθεί εντός του λιμανιού στην μισή ώρα και διπλασιάζεται σε ώρες αιχμής.
 
Χθες 457 γεμάτα εμπορευματοκιβώτια παραλήφθησαν για την μεταφορά τους στην ενδοχώρα κι άλλα 354 παραδόθηκαν κενά στο λιμάνι, αριθμοί που αγγίζουν αυτούς της λειτουργίας του τομέα πριν τη διαχείριση του, από την συγκεκριμένη εταιρεία.  Σήμερα στους χώρους αποθήκευσης της Eurogate βρίσκονται προς παραλαβή 1200 περίπου εμπορευματοκιβώτια. Ενέργειες γίνονται, όπως μας εξήγησε παράγοντας της εταιρείας, για περιορισμό  των γραφειοκρατικών διαδικασιών με τη συμπλήρωση των εντύπων για τους μεταφορείς, στο Τμήμα του Τελωνείου.
 
Στο μεταξύ, πέραν από τις αρχαιρεσίες στον κλάδο του Συνδέσμου των Μεταφορέων Τρέιλερ Α’ της ΠΟΒΕΚ, τους μεταφορείς θα απασχολήσει και το θέμα των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν ακόμη στις φορτοεκφορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι. Η Γενική Συνέλευση των μεταφορέων θα πραγματοποιηθεί στις 7 απόψε στο οίκημα της ΠΟΒΕΚ στη Λεμεσό.        

Δειτε Επισης

Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων
Με πτήσεις τσάρτερ και θαλαμηγούς φθάνουν στην Κύπρο, βρετανοί που εγκαταλείπουν το Λίβανο
Σε εξέλιξη η εκκένωση Κυπρίων και Ελλαδιτών από το Λίβανο-Στη λίστα 60 πρόσωπα
Χώρες μεταφέρουν προσωπικό και εξοπλισμό στην Κύπρο για να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το Λίβανο
Συννεφιά και ελαφρές βροχές στο καιρικό μενού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Σωσίβιο για τους αμάχους στη Μέση Ανατολή η Κύπρος-Πολυεπίπεδος και ανθρωπιστικός ο ρόλος της Δημοκρατίας
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ
Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών