«Με τα λεφτά που έβαλα στην ΑΕΛ θα γινόμουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς έδωσε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αντρέας Σοφοκλέους, στη σημερινή (09/03) συνέντευξη Τύπου.
 
«Έπρεπε να τους πείτε ότι πριν χρόνια η ΑΕΛ ήταν το ρεζίλεμα της Κύπρου. Το μόνο που θύμιζε ΑΕΛ ήταν το μπάσκετ. Και για το μπάσκετ ήμουν εκεί για να μην χάσουμε τα μωρά μας.
 
Με τα λεφτά που έβαλα στην ΑΕΛ θα γινόμουν πρόεδρος της δημοκρατίας. Ο γιος μου έκλαιγε γιατί πάντα έχανε η ΑΕΛ. Χρωστάτε σε εκείνον γιατί του υποσχέθηκα αυτό το πρωτάθλημα.
 
Οτιδήποτε εσείς αόριστα ορίζετε σαν οργανωτικά εξυπακύει κόστος. Πρέπει να δημιουργήσεις οργανωτικές δομές. Να έχω 2 και 3 άτομα να γυρίζουν τις εταιρείες για να φέρουν διαφήμιση που οι εταιρείες άμα παίζεις τη μισή χρονιά κεκλεισμένων των θυρών ούτε να σε δουν δεν θέλουν».
 
 
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ ξεκίνησε την ομιλία του στη δημοσιογραφική καλώντας όσους του κάνουν κριτική να έρθουν να αναλάβουν αλλιώς «να κλείσετε το στόμα σας»
 
«Ο λόγος που γίνεται σήμερα η δημοσιογραφική είναι για να δοθούν κάποιες απαντήσεις στον κόσμο και τα ΜΜΕ για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην ΑΕΛ. Η ΑΕΛ ποτέ δεν μίλησε για πρωτάθλημα.
 
Στην τελευταία γενική συνέλευση και στη συνάντηση που έγινε στο Αμαθούς με επιφανείς ΑΕΛίστες που κλήθηκαν να αναλάβουν αρνήθηκαν να πάρουν το φορτίο πάνω τους. Το πλάνο λειτουργίας που συμφωνήθηκε είναι να μην εξαρτάται από κανένα η ΑΕΛ.
 
Η καλή πορεία γέννησε προσδοκίες ότι μπορεί να γίνει ξανά το θαύμα. Θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχαν τραυματισμοί, αποχωρήσεις παικτών κτλ. Εγώ σαν πρόεδρος δεν χρωστώ να πάω να χρεωθώ για να μπαίνουν όσα χρειάζονται για την ΑΕΛ.
 
Ο κόσμος χειροκροτούσε κάποιους άλλους που έταζαν πολλά. Σε 15 μέρες αν έχει οποιοδήποτε που ενδιαφέρεται να αναλάβει με πλάνο και χρήματα να τον φέρετε. Αλλιώς να κλείσετε το στόμα σας και να σταματήσετε να κατηγορείτε την διοίκηση.
 
Άλλαξε το ποδόσφαιρο. Έχουμε συνέχεια έλεγχο κριτηρίων. Αν δεν μπορεί να περάσεις τα κριτήρια τιμωρείσαι μέχρι και με διαγραφή. Εγώ αυτό το πράγμα στην ΑΕΛ δεν θα το κάνω. Ούτε πρόκειται να αφήσω κανένα να το κάνει. Εγώ λιποτάκτης δεν έγινα ποτέ.
 
Δεν θα δώσω την ΑΕΛ στον οποιοδήποτε για να την καταστρέψει. Αν περάσουν οι 15 μέρες και δεν ενδιαφερθεί κανένας τότε να κλείσουν όλοι το στόμα τους ή να μου πουν φύγε και ότι θέλει ας γίνει. Θα είναι το καλύτερο για μένα. Λένε ότι δεν γεννήθηκα ΑΕΛίστας όμως εγώ ζω με τον ΑΕΛισμό.
 
Ο ΑΕΛισμός δεν είναι οι αποδοκιμασίες και οι ψευτομαγκιές. ΑΕΛισμός είναι να είσαι πάντα εκεί και να στηρίζεις την ομάδα. Με τις αποδοκιμασίες δεν γίνεται τίποτα. Δεν μπορούν να αποδώσουν οι παίκτες, δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις με ήρεμο μυαλό.
 
Έπρεπε να φύγω από το 14′. Θα μου έλεγε κανείς τίποτα αν έφευγα τότε; Αντίθετα μου είπαν ότι για να μείνω είμαι… Η ζημιά που έγινε από εκείνη την μέρα είναι μέχρι και 8 εκατομμύρια και πληρώθηκε».