Ένοχος δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας απόπειρας δολοφονίας Ερντογάν

Συμμετοχή και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη δίκη της Μαρμαρίδας για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του την 15η Ιουλίου ζήτησε ο δικηγόρος του κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος.

Ο δικηγόρος του Ταγίπ Ερντογάν είπε πως ο πελάτης του θέλει να συμμετάσχει επειδή ήταν ο ίδιος προσωπικά στόχος.

Κατά τη σημερινή δίκη ο αρχηγός της ομάδας που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Τούρκο Πρόεδρο είπε ότι δεν ζητά να τον αφήσουν ελεύθερο και πως αποδέχεται ότι είναι ένοχος.

“Περιμένω τις αποδείξεις, περιμένω να δικαστώ ως κρατούμενος”, ανέφερε. Είπε ωστόσο ότι δεν ανήκει στην οργάνωση FETO (κίνημα Γκιουλέν) και πως ακόμη και αν του ζητήσουν να παραδεχτεί ότι είναι FETΟ και να τον αφήσουν ελεύθερο, προτιμά να μείνει στη φυλακή 90 χρόνια παρά να παραδεχτεί ότι είναι προδότης της πατρίδας.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου συγκεντρώθηκε μια ομάδα 300 ατόμων, η οποία κρατούσε τουρκικές σημαίες, πορτρέτο του Ταγίπ Ερντογάν. Άνοιξαν πανό που έγραφαν “η πατρίδα δεν διαμελίζεται, η προσευχή δεν σιωπά”, “Ό,τι και να γίνει δεν θα σταματήσουμε να τρέχουμε πίσω σου Ταγίπ Ερντογάν”,

“Θέλουμε θανατική ποινή”. Φώναζαν “θέλουμε θανατική ποινή κρατώντας σκοινί στα χέρια τους. Κάποιοι δε προσπάθησαν να επιτεθούν στους κατηγορούμενους οι οποίοι μεταφέρονταν στο δικαστήριο αλλά τους εμπόδισε η αστυνομία.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή τετράχρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα