ΑΠΟΕΛ: Όλα στραβά κι ανάποδα! (video)

Ζητείται θαύμα! Ηττώμενος 1-0 από την Άντερλεχτ στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ απώλεσε ένα αήττητο σερί επτά εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων (6-1-0) και σε μια εβδομάδα καλείται πλέον να γράψει ιστορία στον επαναληπτικό του «Κονστάν Βάντεν Στοκ», καθώς ουδέποτε στο παρελθόν έχει προκριθεί έπειτα από εντός έδρας ήττα στο πρώτο παιχνίδι!
Οι πρωταθλητές πάλεψαν φιλότιμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο από το καθαρό μυαλό και την αποτελεσματικότητα ως την τύχη τους έλειψαν όλα σε δραματικό βαθμό, με αποτέλεσμα οι Βέλγοι αξιοποιώντας μια από τις ευκαιρίες τους να φύγουν από τη Λευκωσία με το μέγιστο δυνατό κέρδος.

gdfsgsdfgsdfgsdfgs από footy-goals
Αβίαστα λάθη
Από το ξεκίνημα του αγώνα διαφάνηκαν δύο πράγματα: πρώτον, ότι οι απουσίες των Βινίσιους και Σωτηρίου είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην ισορροπία και εύρυθμη λειτουργία του ΑΠΟΕΛ, και, δεύτερον, ότι η Άντερλεχτ -διδαγμένη από το πάθημα της Μπιλμπάο ή/και πολύ καλά διαβασμένη- είχε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των «γαλαζοκιτρίνων».
Με πολλά και ποιοτικά τρεξίματα η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής (Ντεντονκέρ, Στάντσιου, Τίλεμανς) κέρδισε αυτόν τον νευραλγικό χώρο από το δίδυμο του ΑΠΟΕΛ (Μοράις, Εμπεσίλιο). Οι πρωταθλητές δεν εύρισκαν αντίδοτο στην ταχύτητα των Βέλγων, ενώ τα αυξανόμενα αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις από τα μετόπισθεν αφ’ ενός κατέστρεφαν εν τη γενέσει τους τις επιθετικές προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ, αφ’ ετέρου προσέφεραν στους φιλοξενούμενους τις προϋποθέσεις για να απειλούν την εστία του Βάτερμαν.
Ένα από αυτά τα λάθη (σε πάσα του Μερκή) έφερε την μπάλα στα πόδια του Ανί, ο οποίος συνέκλινε, πάσαρε δεξιά στον Τσίπτσιου κι εκείνος γύρισε για τον αμαρκάριστο συμπατριώτη του Στάντσιου, ο οποίος -παρά την προσπάθεια του Μερκή- έστειλε με ωραίο φαλτσαριστό σουτ την μπάλα στην ανοιχτή, δεξιά γωνιά του Βάτερμαν για το 0-1.

Απανωτά πλήγματα
Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, στο 40’ ο Τόμας Κρίστιανσεν υποχρεώθηκε ν’ αντικαταστήσει τον τραυματία Αστίθ (σ.σ. πέρασε ο Λάγο και μετακινήθηκε δίπλα στον Μερκή ο Ιωάννου), στο 44’ ο Μοράις αντίκρισε την κίτρινη κάρτα που του στερεί τη συμμετοχή στον επαναληπτικό του «Κονστάντ βάντεν Στοκ», ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης τραυματίστηκε και ο Εφραίμ παραχωρώντας τη θέση του στον Βάντερ!
Παρά τα διαδοχικά σοκ ο ΑΠΟΕΛ προοδευτικά και με τη στήριξη του κόσμου άρχισε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στα μισά της επανάληψης απώλεσε με τον Μπαράλ εξαιρετική ευκαιρία για την ισοφάριση (68’). Η επόμενη ήλθε στο 87’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάντερ από τα 40 μέτρα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρτίνεθ, στην κόντρα ο Βάτερμαν νίκησε τον Ατσεαμπόνγκ σε τετ α τετ, ενώ στο 90’ κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπρούνο από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ.

Κίτρινες: Μοράις, Μιλάνοφ / Απιά, Τέλιν, Κίπτσιου, Σπάιτς
ΑΠΟΕΛ (4-4-2): Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ (40’ Λάγο), Ιωάννου - Μοράις, Εμπεσίλιο (72’ Αρτυματάς) - Γιαννιώτας, Εφραίμ (53’ Βάντερ) - Μπαράλ, ντε Καμάργκο.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (4-3-3): Μαρτίνεθ - Απιά, Σπάιτς, Νάουτινκ, Ναχάρ - Ντεντονκέρ - Στάντσιου (80’ Ατσεαμπόνγκ), Τίλεμανς - Κίπτσιου (88’ Μπρούνο), Ανί - Τεόντορτσικ (60’ Τέλιν).
  


All Goals & highlights - APOEL 0-1 Anderlecht... από mohtv