«Τρεις λόγοι που δεν πρέπει να ελπίζει ο ΑΠΟΕΛ!»

Ερωτηθείς πρόσφατα για την επικείμενη (διπλή) αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ίγκορ ντε Καμάργκο διατράνωσε την πεποίθησή του πως ο ΑΠΟΕΛ είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει το βελγικό σύλλογο ως ίσος προς ίσο. Η τοποθέτησή του προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο Βέλγιο και σε σημερινό δημοσίευμά της η HLN επιχειρεί να τον διαψεύσει.

Το δημοσίευμα τιτλοφορείται «Τρεις λόγοι που ο ΑΠΟΕΛ του ντε Καμάργκο δεν πρέπει να τρέφει μεγάλες ελπίδες απέναντι στην Άντερλεχτ» και αναφέρει:


«Ο Ίγκορ ντε Καμάργκο διατείνεται μεν πως ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι κατώτερος της Άντερλεχτ, αλλά είναι όντως έτσι. Με βάση τις ακόλουθες τρεις παρατηρήσεις, οι ελπίδες του πρωτοπόρου στην Κύπρο είναι λιγοστές:
 

1. Μόνο μια πρόκριση σε 54 χρόνια
Ο ΑΠΟΕΛ μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 1963, ωστόσο αληθινή εντύπωση προκάλεσε μόνο μια φορά. Την περίοδο 2011/12, όταν έφτασε ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αφού απέκλεισε στα προημιτελικά τις Σκεντερμπέου, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Βίσλα Κρακοβίας, στον όμιλο ο ΑΠΟΕΛ κατετάγη πρώτος μπροστά από Ζενίτ, Σαχτάρ και Πόρτο. Στη φάση των 16 οι Κύπριοι απέκλεισαν στα πέναλτι τη Λιόν, αλλά στα προημιτελικά το παραμύθι τους έλαβε τέλος. Απέναντι στη Ρεάλ ηττήθηκαν με συνολικό σκορ 2-8.
Στις άλλες τέσσερις συμμετοχές σε ομίλους ο ΑΠΟΕΛ ουδέποτε πέρασε τη φάση των ομίλων. Αυτή τη χρονιά κατετάγη πρώτος μπροστά από Ολυμπιακό, Γιανγκ Μπόις και Αστάνα, ενώ στη φάση των 32 θύμα του έπεσε η Αθλέτικ Μπιλμπάο.
 


2. Οι βελγικές ομάδες δεν του αφήνουν περιθώρια
Ο ΑΠΟΕΛ έχει τεθεί έξι φορές αντιμέτωπος με βελγικούς συλλόγους. Ο απολογισμός είναι εξαιρετικά αρνητικός: μια ισοπαλία, πέντε ήττες. Ειδικά η πρώτη αναμέτρηση ήταν μια τεράστια απογοήτευση για τους νησιώτες, καθώς στον α’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών η Λιρς τους απέκλεισε με συνολικό σκορ 11-1. Στο Κύπελλο UEFA της περιόδου 2000/01 ο ΑΠΟΕΛ δεν τα πήγε καλύτερα απέναντι στην Μπριζ. Δεν σκόραρε, αλλά δέχτηκε τρία γκολ. Στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2013/14 πήρε το καλύτερο αποτέλεσμά του: μια ισοπαλία απέναντι στη Ζούλτε Βάρεχεμ. Στο σύνολο των δύο αγώνων, ωστόσο, το σκορ ήταν εις βάρος του: 2-3.
Η Άντερλεχτ μπορεί να επιβιβαστεί σήμερα στο αεροπλάνο με αυτοπεποίθηση. Έχει παίξει τέσσερις φορές απέναντι σε κυπριακούς συλλόγους και έχει πανηγυρίσει σε όλες: δις απέναντι στην Ομόνοια και άπαξ απέναντι σε Ανόρθωση και ΑΕΛ.
 
3. Τιμωρημένος ο κορυφαίος στράικερ
Οι οδηγοί ταξί που συναντήσαμε δεν σταμάτησαν να επισημαίνουν: στον ΑΠΟΕΛ θα λείψει ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο Κύπριος επιθετικός έχει σκοράρει συνολικά στη σεζόν 22 φορές, συμπεριλαμβανομένων πέντε τερμάτων στην Ευρώπη, όπου είναι ο αρχισκόρερ του ΑΠΟΕΛ. Ένεκα της κόκκινης στον επαναληπτικό με την Μπιλμπάο, είναι τιμωρημένος για το αυριανό παιχνίδι. Είναι ένα σημαντικό πλήγμα, μολονότι ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει επαρκείς εναλλακτικές στα πρόσωπα των ντε Καμάργκο και Μπαράλ. Ωστόσο στο μυαλό των παικτών ίσως βαρύνει η απουσία του Σωτηρίου.