«Παρελθόν ο Νταμπίζας – Ανοίγει ο δρόμος με Πάμπο»

Τη λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Νταμπίζα αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Αντώνης Τζιωνής. Σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον Super ΣΠΟΡ FM, o διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων», μίλησε για την περίπτωση του τεχνικού διευθυντή, την έντονη επιθυμία του κόσμου για τον Πάμπο Χριστοδούλου αλλά και για τον πρώην τους ποδοσφαιριστή, Νούνο Ασίς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Ομόνοιας, Αντώνη Τζιωνή στον Super ΣΠΟΡ FM:

«Με τον κύριο Νταμπίζα καταλήξαμε σε συμφωνία λύσης  συνεργασίας. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες και εντός ημερών θα γίνει και η ανακοίνωση της λύσης. 

Είναι υπερβολή να πούμε πως δώσαμε λευκή επιταγή στον Νταμπίζα. Είχαμε ξεκάθαρους όρους στην συνεργασία με τον Νίκο Νταμπίζα Κάποια πράγματα δυστυχώς δεν μας βγήκαν. Έγιναν προσπάθειες για αλλαγή των κακών αγωνιστικών δεδομένων χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε νωρίτερα σε λύση συνεργασίας με Νταμπίζα, όμως μελετώντας όλες τις παραμέτρους θεωρήσαμε ότι έπρεπε να επενδύσουμε στο να κτίζουμε κάτι και όχι στο να χαλούμε. Κρίνοντας σήμερα ίσως θα μπορούσαμε να λύσουμε την συνεργασία μερικές βδομάδες νωρίτερα.

Δεν θέλουμε αυτή η λύση συνεργασίας με Νταμπίζα να σημαίνει πως δεν θα προχωρήσουμε με Τεχνικό Διευθυντή. Με όποιους προπονητές και να έρθουν μπροστά μας θα συζητήσουμε να υπάρχει τεχνικός διευθυντής. Κάναμε το βήμα και δεν θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω σε μοντέλα εφορείας ποδοσφαίρου και λοιπά. Είναι αρχή μας να συνεχίσουμε με μοντέλο Τεχνικού Διευθυντή».

Για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πάμπο Χριστοδούλου:
«Είναι λογικό να ακούεται το όνομα Πάμπου Χριστοδούλου ιδιαίτερα μετά την φυγή από ΑΕΛ. Θα είναι μία εκ των επιλογών που θα εξετάσουμε.

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορεί να θέλει έντονα τον Πάμπο Χριστοδούλου όμως δεν είναι απλό το να έρθει κάποιος προπονητής. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που πρέπει να εξετάσουμε, όπως οικονομικό, το πλάνο που θέλει να εφαρμόσει, οι μάνατζερς που συνεργάζεται και άλλα πολλά.

Θα φτιάξουμε ένα μεγάλο κατάλογο με προπονητές και σύντομα θα τον μικρύνουμε αρχίζοντας επαφές. Μπορέι να έρθει είτε Τ.Δ πρώτα είτε προπονητής. Γίνονται παράλληλες επαφές. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο».

Για τον Νούνο Ασίς:
«Ο Νούνο Ασίς είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η πόρτα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πάντα ανοικτή για τον Νούνο. Τώρα εργάζεται σε ένα γραφείο μάνατζερ και εφόσον φτάσουν οι πληροφορίες ότι έχει τα προσόντα για μία τέτοια θέση όπως του Τ.Δ και εφόσον έρθουμε σε επαφή τότε ίσως να το εξετάσουμε».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας:
Το Δ.Σ πρέπει να λειτουργεί ως πόλος ενότητας. Τόσο με τα ΣΥΦΙ, όσο και με την Θύρα 9. Προσπαθήσαμε από την αρχή να έχουμε επαφές με όλους και να βάλουμε την συνεργασία μας σε άλλο επίπεδο από ότι ήταν πριν, αφήνοντας εκτός το αγωνιστικό κομμάτι αφήνοντας το νέο μοντέλο να λειτουργήσει. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε όμως».

Το τελεσίγραφο και η απειλή είναι κάτι που μας δυσαρέστησε. Το να ζητάς από 2 άτομα του ΔΣ να παραιτηθούν ενώ εκλέγηκαν δημοκρατικά από συνέλευση δεν είναι σωστό. Είχαμε καθήκον να μην αφήσουμε το να διακοπεί το όποιο παιχνίδι για πολλούς λόγους. Για όσο υπάρχει αυτός ο κίνδυνος θα λαμβάνουμε ανάλογα μέτρα. Η πόρτα της Διοίκησης είναι ανοικτή συνεχώς προς διάλογο με τους οργανωμένους προς εξεύρεση λύσης».