«Ο ΑΠΟΕΛ δεν φοβάται, είναι θρησκεία!»

Πρώην παίκτης της Μουσκρόν, αλλά και επί διετία (2008-10) άσος του ΑΠΟΕΛ ο Μάρτσιν Ζεβλάκοφ ήταν αναπόφευκτο να αναζητηθεί από τα βελγικά Μ.Μ.Ε. εν όψει της αναμέτρησης των πρωταθλητών Κύπρου με την Άντερλεχτ.

«Είναι καλό που επισκέπτεται την Κύπρο αυτήν την εποχή του χρόνου. Αν ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν, θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα ένεκα της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας», δήλωσε ο Πολωνός στο Walfoot.be.

 


Σε αντίθεση με την ήπια θερμοκρασία, την Άντερλεχτ περιμένει μια καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο των 20.000 θεατών. «Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είναι ένθερμοι. Στην Κύπρο ο σύλλογος θεωρείται θρησκεία. Υποστηρίζουν την ομάδα τους στο 100% και θα επιχειρήσουν να δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ώθηση στους παίκτες», εκτιμά ο Ζεβλάκοφ, για τον οποίο οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν θα έχουν την παραμικρή πίεση.

«Ο κόσμος είναι ήδη ευτυχής με την πρόκριση σε αυτό το στάδιο, ενώ είναι πολύ ικανοποιημένος και από την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Για τον ΑΠΟΕΛ η τρέχουσα συγκυρία είναι εξαιρετικά βολική», υπογραμμίζει ο 40χρονος άσος.
 


«Τρομακτική πρόοδο ο ΑΠΟΕΛ»
Ως σχολιαστής της πολωνικής τηλεόρασης ο Ζεβλάκοφ αναφέρθηκε στην αυριανή αναμέτρηση στο ΓΣΠ: «Αναρωτιέμαι ειλικρινά τι εικόνα θα έχει αυτός ο πρώτος αγώνας. Πραγματικά δεν μπορώ να πω ποια ομάδα είναι καλύτερη. Και οι δύο έχουν σπουδαίες αρετές. Εξεπλάγην με την πρόκριση της Άντερλεχτ επί της Ζενίτ, διότι είχα παρακολουθήσει ορισμένα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα και είχα σκεφτεί πως δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. Δεν ήταν εύκολη η πρόκριση, αλλά την πέτυχαν. Η Άντερλεχτ χαίρει πλέον σεβασμού στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Πριν από μερικά χρόνια θα πόνταρα στην Άντερλεχτ, αλλά πλέον ο ΑΠΟΕΛ έχει κάνει τρομακτική πρόοδο στην Ευρώπη και δεν είναι να τον υποτιμάς. Το απέδειξε απέναντι στον Ολυμπιακό, τον οποίο νίκησε σε Αθήνα και Λευκωσία. Δεν είναι μια ομάδα που φοβάται τον αντίπαλο. Θα κάνει το παιχνίδι της και στην έδρα της είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Ο ΑΠΟΕΛ έχει κερδίσει πολλή εμπειρία τα τελευταία 5-6 χρόνια. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».
 
«Στον ΑΠΟΕΛ δεν πας για διακοπές!»
Ο Ζεβλάκοφ γύρισε το χρόνο πίσω και θυμήθηκε το εκτός έδρας 2-2 του ΑΠΟΕΛ με την Τσέλσι, απέναντι στην οποία σημείωσε το 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
«Ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Ήμουν 32 ετών και ήδη ονειρευόμουν να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήξερα πως υπέγραφα σε μια ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, αλλά δεν περίμενα πως θα ερχόταν η μέρα που θα σκόραρα στο Λονδίνο», παραδέχεται ο 40χρονος.
«Δεν επέλεξα την Κύπρο για να κάνω διακοπές. Όποιος νομίζει ότι υπογράφοντας στον ΑΠΟΕΛ, θα κάνει διακοπές, κάνει λάθος. Υπάρχει μεγάλη πίεση, διότι η ομάδα πρέπει να διεκδικεί πάντα το πρωτάθλημα και τη διάκριση στην Ευρώπη. Η δική μας ομάδα ήταν η πρώτη του ΑΠΟΕΛ που εμφανίστηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γράψαμε την πρώτη σελίδα, η οποία άνοιξε την πόρτα σε νέες ευκαιρίες. Σήμερα ο σύλλογος είναι ευρέως αναγνωρισμένος ότι διαθέτει ένα καλό επίπεδο για το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μια διοργάνωση, στην οποία τον περιμένουν κάθε χρονιά».