Στόχος της κυβέρνησης η δημιουργία ανθρώπινου σχολείου

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ανθρώπινου σχολείου που θα θέτει στο επίκεντρο τον μαθητή, τον οποίο θα εφοδιάζει με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αξίες, στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωσή του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε χαιρετισμό του στο 20ο Συνέδριο της ΠΣΕΜ με θέμα «Μόρφωση ολόπλευρη- με τον μαθητή στο επίκεντρο», την οποία διάβασε ο Υπουργός Παιδείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι “η εύστοχη θεματολογία του φετινού Συνεδρίου θέτει τον μαθητή στο επίκεντρο και τονίζει την αναγκαιότητα της ολόπλευρής του μόρφωσης, κάτι το οποίο συνάδει πλήρως με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις  της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης”.
 
Ανέφερε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι “η εδώ παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων δηλώνει τη διάθεση και τη βούληση για συνεργασία και ουσιαστικό διάλογο με το μαθητικό κίνημα για ζητήματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και απασχολούν τους μαθητές μας”.
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πρόσθεσε, “εργάζεται συστηματικά και  μεθοδικά  για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, έχοντας πάντοτε ως κύριο γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει διαμορφωθεί ο στρατηγικός μας σχεδιασμός, στη βάση του οποίου έχουν υλοποιηθεί αρκετές από τις εκπαιδευτικές μας μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης”.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σε εξέλιξη η εκκένωση Κυπρίων και Ελλαδιτών από το Λίβανο-Στη λίστα 60 πρόσωπα
Συννεφιά και ελαφρές βροχές στο καιρικό μενού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Σωσίβιο για τους αμάχους στη Μέση Ανατολή η Κύπρος-Πολυεπίπεδος και ανθρωπιστικός ο ρόλος της Δημοκρατίας
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ
Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος