«Η Άντερλεχτ δεν με βρήκε αρκετά καλό!»

Αν υπάρχει ένας παίκτης του ΑΠΟΕΛ απόλυτα συνειδητοποιημένος για το τι περιμένει την ομάδα του στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ, είναι αδιαμφισβήτητα ο Ίγκορ ντε Καμάργκο. Ο Βραζιλιάνος, με τη βελγική υπηκοότητα, έχει αντιμετωπίσει ήδη 23(!) φορές στην καριέρα του την Άντερλεχτ, η οποία στο παρελθόν είχε επιδείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.
Όπως εκμυστηρεύτηκε στην DH, μεταξύ των μεγάλων στιγμών της καριέρας του συγκαταλέγει και παιχνίδια απέναντι στο σύλλογο των Βρυξελλών: «Τρεις περιπτώσεις ξεχωρίζουν: τα δοκιμαστικά με τη Σταντάρ Λιέγης απέναντι στην Άντερλεχτ, η πρώτη μυρωδιά από παιχνίδι Κυπέλλου Πρωταθλητριών με την Γκενκ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (0-6) και τα μπαράζ παραμονής στην Μπούντεσλιγκα με την Γκλάντμπαχ απέναντι στην Μπόχουμ».

«Ο ΑΠΟΕΛ δεν φοβάται, είναι θρησκεία!»

«Τρεις λόγοι που δεν πρέπει να ελπίζει ο ΑΠΟΕΛ!»


«Ίσως στο μέλλον»
Ακολούθως ο 34χρονος επιθετικός αποκάλυψε: «Στη διάρκεια της θητείας μου στο Βέλγιο είχα πληροφορηθεί πως υπήρχε ενδιαφέρον για την απόκτησή μου, αλλά εν πάση περιπτώσει ουδέποτε υπήρξε απ’ ευθείας επαφή μαζί μου. Αν η Άντερλεχτ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για μένα, είναι επειδή εκτίμησε ότι δεν ήμουν αρκετά καλός. Δεν στενοχωριέμαι. Αγωνίστηκα σε άλλους κορυφαίους συλλόγους. Κατέκτησα δύο πρωταθλήματα με τη Σταντάρ και μεταγράφηκα στην Γκλάντμπαχ. Δεν πήγα στην Άντερλεχτ, αλλά ουδέποτε υπήρξα αντί-Άντερλεχτ. Έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν το σύλλογο. Στο μέλλον θα επιστρέψω σίγουρα στο Βέλγιο, ίσως για την Άντερλεχτ».
 
«Σε κορυφαίο επίπεδο με ΑΠΟΕΛ»
Ο ντε Καμάργκο αναφέρθηκε και στη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ. «Η πίεση είναι τεράστια εδώ, ίσως μεγαλύτερη απ’ ό,τι στη θητεία μου στη Σταντάρ. Οι οπαδοί είναι πολύ φανατικοί. Πρέπει κάθε χρόνο να κατακτάμε το πρωτάθλημα και να παίζουμε στην Ευρώπη. Αγωνίζομαι σε κορυφαίο επίπεδο», δήλωσε ο Βραζιλιάνος και πρόσθεσε εν όψει των διπλών αναμετρήσεων στο Γιουρόπα Λιγκ: «Ο ΑΠΟΕΛ δεν χρειάζεται να φοβηθεί την Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι είναι μεν το φαβορί, διότι έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά στην Ευρώπη μπορούμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Η Άντερλεχτ είναι μια τεχνική ομάδα, εμείς έχουμε φυσική δύναμη».