Υπουργός του Τραμπ αποκάλεσε τους σκλάβους του 18ου αιώνα «μετανάστες»

Ο αφροαμερικανός υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης του Τραμπ Ben Carson σε μια 40λεπτη ομιλία του στο προσωπικό του υπουργείου αποκάλεσε τους Αφρικανούς σκλάβους που μεταφέρονταν τον 18ο αιώνα αλυσοδεμένοι με δουλεμπορικά στην Αμερική «μετανάστες», όπως αναφέρουν οι New York Times.
 
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι «η Αμερική είναι η χώρα των ονείρων και των ευκαιριών», με αποτέλεσμα να δεχθεί σφοδρή κριτική στα κοινωνικά δίκτυα.
 
Ενδεικτικό είναι το tweet της σταρ του Χόλυγουντ, επίσης αφροαμερικανής Whoopi Goldberg, η οποία προέτρεψε τον υπουργό να διαβάσει το best seller «Οι Ρίζες» που πραγματεύεται το μαρτύριο των πρώτων σκλάβων που ξεσπιτώθηκαν από τις ακτές της δυτικής Αφρικής την άνοιξη του 1750 και οδηγήθηκαν βιαίως από δουλεμπόρους στην Αμερική, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι μετανάστες ταξιδεύουν με τη δική τους θέληση και όχι όπως οι σκλάβοι, που κυριολεκτικά τους κλέβουν.
 
Ο Ben Carson επιχείρησε να ανασκευάσει τις αρχικές του δηλώσεις, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, καθώς έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Μπορεί να είναι κανείς κι ακούσιος μετανάστης».
 

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα