Δεν υπάρχουν θύματα από την χιονοστιβάδα στη Γαλλία

Η χιονοστιβάδα που διέσχισε σήμερα το πρωί μια πίστα σκι στο Τιν, στις γαλλικές Άλπεις, δεν προκάλεσε θύματα, ανακοινώθηκε από το χιονοδρομικό κέντρο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει αρχικά πως είχαν παρασυρθεί πολλοί άνθρωποι.

«Πολλοί σκιέρ σπρώχθηκαν απότομα και την φροντίδα τους ανέλαβε το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου. Οι διασώστες αναπτύχθηκαν αμέσως. Έπειτα από επιχειρήσεις έρευνας, διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν θύματα», διευκρίνισε ο σταθμός σε ανακοίνωσή του.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε γύρω στις 10 π.μ. (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Βαλ Κλαρέ του χιονοδρομικού κέντρου, κοντά σε μια σχετικά εύκολη «μπλε» πλαγιά.

Οι πίστες σκι του χιονοδρομικού κέντρου έκλεισαν όλες και οι σκιέρ απομακρύνθηκαν από το προσωπικό και την αστυνομία.

Οι συνθήκες διάσωσης ήταν δύσκολες επειδή η ομίχλη καθιστούσε αδύνατη τη μεταφορά των διασωστών με ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να υποχρεωθουν να φθάσουν στην περιοχή οδικώς.

Ο κίνδυνος να εκδηλωθούν χιονοστιβάδες ήταν υψηλός σήμερα, στο τέσσερα μιας πενταβάθμιας κλίμακας. Τέσσερις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από χιονοστιβάδα στις 13 Φεβρουαρίου στο Τιν.

Δειτε Επισης

Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων