Στον αστυνομικό σταθμό Π. Χρυσοχούς οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Ακάμα

Στη στεριά εντοπίστηκαν οι 24 περίπου μετανάστες στην περιοχή Ακρωτήρι Αρνούτη στον Ακάμα. Την πληροφόρηση για την άφιξη των μεταναστών έλαβε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης γύρω στη 13:00 το μεσημέρι και αμέσως άκατος της Λιμενικής έσπευσε στο συγκεκριμένο χώρο.
 
Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης δεν συμμετείχε στην όλη επιχείρηση αφού ήδη οι μετανάστες εντοπίστηκαν στη στεριά και εξετάζεται από την Αστυνομία παράνομη είσοδος στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Από την πρώτη στιγμή μετά την πληροφορία, σε άμεση κινητοποίηση τέθηκαν η Αστυνομία και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να πρόκειται για 24 μετανάστες εκ των οποίων 8 άνδρες, 5 γυναίκες και 11 ανήλικα παιδιά.
 
Μέλη της  Αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή, τους εντόπισαν και τους μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για όλες τις αστυνομικές έρευνες που προβλέπονται.

Στους μετανάστες παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια σύμφωνα με τον Βοηθό Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου. Όπως είπε ο κ. Ιωάννου στο ΚΥΠΕ ένα ανήλικο παιδί φέρεται να αντιμετωπίζει  πρόβλημα με τα αυτιά του, μια έγκυος γυναίκα χρειάστηκε κάποια βοήθεια ενώ επιπρόσθετα την περιοχή επισκέφτηκαν λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας. Ο κ.Ιωάννου πληροφορήθηκε επίσης πως υπάρχουν 2-3 ασυνόδευτα ανήλικα στα οποία θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια και επιπρόσθετα η Πολιτική Άμυνα και οι τοπικές Αρχές θα δώσουν τη δική τους βοήθεια σε φαγώσιμα.
 
Τα 24 άτομα αφίχθησαν στη θαλάσσια περιοχή του Ακάμα, που είτε προσάραξε είτε κτύπησε πάνω σε ξέρα στην περιοχή Ακάμα. Για την όλη επιχείρηση ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Ναυκράτης», το οποίο αφορά στην άφιξη ατόμων από τρίτες χώρες στην Κύπρο που χρήζουν προστασίας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο αναπληρωτής Διοικητής της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας Λούκας Χατζημιχαήλ.
 
 

Δειτε Επισης

Πάνω από 300 σελίδες το πόρισμα του εμπειρογνώμονα για τη Μονή Αββακούμ-«Βλασφημία το βιβλίο»
Απορρίπτει το 4+1 η Κυβέρνηση-Δεν θέλει τριμερή κοινωνικού χαρακτήρα αλλά ουσίας
Εμπρησμός οχήματος στο Τσέρι-Η φωτιά επεκτάθηκε και σε γκαράζ καταστρέφοντας άλλα τρία αυτοκίνητα
Σε κρίσιμη κατάσταση 31χρονος που έπεσε από μπαλκόνι διαμερίσματος για να ξεφύγει από την Αστυνομία
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 78χρονου στη Λεμεσό-Ψάχνει κίνητρα και δράστη η Αστυνομία
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 41χρονος οδηγός σκυβαλοφόρου μετά το τροχαίο
Σε ρυθμούς τριμερούς μπήκε το Κυπριακό, ερώτημα η κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας
Ψηλός ο κίνδυνος για κατάρρευση του Λιβάνου-Οι φόβοι για ογκώδεις μεταναστευτικές ροές για την Κύπρο
Ξανά ΕΣΤΙΑ σταθερότητας για την περιοχή η Κύπρος εν μέσω κλιμάκωσης
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ