Απορρίφθηκε η πρόταση για συζήτηση "πρότασης μομφής" στα κατεχόμενα

Με 27 ψήφους, όσες έχει η “κυβέρνηση” (ΚΕΕ-ΔΚ και ανεξάρτητοι “βουλευτές”), η πρόταση του ΡΤΚ, με τη στήριξη από “βουλευτές” του ΚΚΔ και του “βουλευτή” Μεχμέτ Τσακιτζί, για να συζητηθεί πρόταση μομφής στη “βουλή”, απορρίφθηκε σήμερα στην ολομέλεια. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκέντρωσαν 21 ψήφους.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν μιλώντας πριν την ψηφοφορία, κατηγόρησε τον “πρωθυπουργό” Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν ότι εδώ και τρεις μήνες έφερε τις πρόωρες “εκλογές” στην επικαιρότητα, κάλεσε την αντιπολίτευση να κάνει βήμα σε αυτό το θέμα, παραδεχόμενος ότι ούτε ο ίδιος (ο Οζγκιουργκιούν) έχει εμπιστοσύνη στην “κυβέρνησή” του και γι` αυτό το ΡΤΚ κατέθεσε την πρόταση μομφής. Είπε ότι η “κυβέρνηση” έχει σπάσει το ρεκόρ σε παρανομίες και εάν συνεχίσει έτσι “κλέβει το μέλλον των νέων γενιών”.
 
“Πλέον αυτή η δουλειά τέλειωσε και εσείς γνωρίζετε ότι εκπροσωπείτε αυτό το τέλος, αντιληφθείτε το και κάντε αυτό που πρέπει”, κατέληξε. Ο “βουλευτής” του ΚΚΔ, Χουσεϊν Ανγκολεμλί είπε, μιλώντας επίσης πριν την ψηφοφορία, ότι ΚΕΕ και ΔΚ έχουν μια “κυβέρνηση” που δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα και πολλά από τα οποία έχει κάνει έχουν αναιρεθεί με “δικαστικές” αποφάσεις. Το μέλλον του τόπου και η πρόταση μομφής, πρόσθεσε, εξαρτώνται από τους ανεξάρτητους “βουλευτές” προς τους οποίους ήταν και η έκκληση του “πρωθυπουργού” Οζγκιουργκιούν για πρόωρες “εκλογές”.
 
“Οι καρέκλες είναι προσωρινές, πρέπει να γίνει το σωστό”, σημείωσε. Ο πρόεδρος του ΔΚ και “αναπληρωτής πρωθυπουργός” Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι ανέλαβαν βάζοντας το χέρι τους στη φωτιά όταν στη “χώρα” επικρατούσε χάος και η “κυβέρνηση” κατάφερε όχι μόνο να πληρώσει μισθούς αλλά και χρέη της. Όταν τίθεται θέμα στήριξης του “κράτους”, των εδαφών και της “πατρίδας” και όταν χρειάστηκε σταθερότητα, η “κυβέρνηση” το έπραξε, είπε ο κ. Ντενκτάς, προσθέτοντας ότι τους επόμενους μήνες οι εργασίες που έχουν κάνει είτε για το οικονομικό πρωτόκολλο, είτε για τις ανάγκες της “χώρας” θα φανούν και στη “βουλή”. Επέρριψε δε ευθύνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ για την αρνητικότητα που υπάρχει απέναντι στην “κυβέρνηση”.
 
Ο πρόεδρος του ΚΕΕ και “πρωθυπουργός”, Οζγκιουργκιούν μιλώντας επίσης πριν την ψηφοφορία ανέφερε ότι η ψηφοφορία θα είναι απάντησε σε αυτούς που κατέθεσαν την πρόταση μομφής ενώ θα φανεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η “κυβέρνηση” συνεργασίας σε αυτό το σημείο. Αναφερόμενος στο τηλεοπτικό πρόγραμμα όπου συμμετείχε και είπε την περιβόητη περί “εκλογών” δήλωση, ο κ. Οζγκιουργκιούν εξήγησε ότι κλήθηκε να σχολιάσει τη φράση “κυβέρνηση μειοψηφίας” που χρησιμοποιούν κάποιοι και ο ίδιος απάντησε ότι είναι έτοιμοι για “εκλογές”. Αλλά, είπε, είναι λάθος να δημιουργείται η εντύπωση ότι μιλάς και τίποτα δεν έγινε, και ότι έφερε ο ίδιος το θέμα των “πρόωρων εκλογών” στην επικαιρότητα. Μια “κυβέρνηση” που προέρχεται από καθαρή πλειοψηφία δεν είναι “κυβέρνηση” μειοψηφίας πρόσθεσε, λέγοντας ότι μπορεί κάποιοι “βουλευτές” που είχαν εκλεγεί το 2013 σήμερα να είναι ανεξάρτητοι, αλλά αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Δήλωσε ακόμη ότι σύντομα η “βουλή” θα αξιολογήσει το γεγονός ότι λόγω της απόφασης της Κυπριακής Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε σημείο στασιμότητας.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιά και ελαφρές βροχές στο καιρικό μενού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Σωσίβιο για τους αμάχους στη Μέση Ανατολή η Κύπρος-Πολυεπίπεδος και ανθρωπιστικός ο ρόλος της Δημοκρατίας
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ
Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%