Αμυντικοί πονοκέφαλοι για Άντερλεχτ!

Το περασμένο Σάββατο η Άντερλεχτ απώλεσε ένα αήττητο 13 αγωνιστικών (10-3-0) στο πρωτάθλημα υποκύπτοντας εκτός έδρας 2-3 στη Μέχελεν. Η πρώτη γκέλα μετά το (επίσης εκτός έδρας) 2-3 απέναντι στη Ζούλτε Βάρεχεμ (20.11.2016), ωστόσο, δεν «πόνεσε» ιδιαίτερα την προσεχή αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς σε στραβοπάτημα υπέπεσε και η πρωταθλήτρια Μπριζ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να παραμείνουν ισόβαθμες στην πρώτη θέση.

 

 

Ο Ρενέ Βάιλερ, ωστόσο, προβληματίζεται πολύ πιο έντονα για την άμυνά του και συγκεκριμένα για τη στελέχωσή της στο επικείμενο παιχνίδι στο ΓΣΠ. Ο Ελβετός τεχνικός δεν μπορεί δεδομένα να υπολογίζει στον Σενεγαλέζο στόπερ Καρά Εμποτζί, ο οποίος ένεκα προβλημάτων στο γόνατο έλειψε από το παιχνίδι με τη Μέχελεν, θα απουσιάσει και απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και πιθανότατα θα ξεκουραστεί ως την έναρξη των πλέι οφ στο Βέλγιο.

Επιπροσθέτως αμφίβολος είναι και ο Σέρβος αριστερός μπακ Ιβάν Ομπράντοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στο 80’ του αγώνα με τη Μέχελεν και αντικαταστάθηκε λίγα λεπτά αργότερα από τον Ολιβιέ Ντεσχάχτ, καθώς αποδείχθηκε αδύνατο να συνεχίσει. Ο άσος της Άντερλεχτ θα περάσει από εξετάσεις που θα καθορίσουν, αν θα είναι διαθέσιμος για το πρώτο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ.

Ενδεχόμενη απουσία του θα είναι πολύ βαριά για την Άντερλεχτ, καθώς ο 36χρονος Ντεσχάχτ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική. Απέναντι στη Μέχελεν υπέπεσε στο λάθος που οδήγησε στο νικητήριο τέρμα του αντιπάλου, ενώ σε γκάλοπ που έγινε από βελγική ιστοσελίδα το 64% των ψηφισάντων απεφάνθη πως ο Ντεσχάχτ δεν πρέπει εφ’ εξής να πάρει άλλη ευκαιρία από τον Βάιλερ.