«Απόβαση»  Ελλαδιτών εκπαιδευτικών στην Κύπρο τους επόμενους μήνες

Στην Κύπρο στρέφουν τις ελπίδες και την προσοχή τους Ελλαδίτες εκπαιδευτικοί μετά από τις πολλές περικοπές που υπέστησαν στην Ελλάδα των μνημονίων τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της αθηναϊκής εφημερίδας «Έθνος»  το νέο σύστημα διορισμών στην Κύπρο προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων εκπαιδευτικών στην Ελλάδα οι οποίοι μάταια περιμένουν να προσληφθούν έστω ως αναπληρωτές.

Το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του ενημερώνει ότι, ο διαγωνισμός θα γίνει στα τέλη της χρονιά και δικαίωμα έχουν και Ελλαδίτες εκπαιδευτικοί. Η εισαγωγή του  νέου, αξιοκρατικού συστήματος διορισμών στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία αποτελεί κεντρικό άξονα των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών του Υπουργείου  που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Προετοιμάζονται οι Ελλαδίτες
Μέχρι και 2500 ευρώ πληρώνουν οι Ελλαδίτες υποψήφιοι στα φροντιστήρια που θα τους προετοιμάσουν για τις εξετάσεις.

Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που ήδη ξεκίνησαν δουλεία στις τάξεις των φροντιστηρίων ούτως ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο με Δεκέμβριο που θα λάβουν χώρα οι εξετάσεις οι υποψήφιοι για διορισμό εκπαιδευτικοί να είναι πανέτοιμοι.

Εξάλλου το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει την ύλη ενώ έχει δημοσιεύσει ειδική σελίδα (http://diorisimoi.moec.gov.cy).  στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Πως θα λειτουργήσει
Σύμφωνα με το νέο σύστημα διορισμών οι εξετάσεις για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν διορισμό θα διεξάγονται κάθε δύο χρόνια και σε αυτή θα συμμετέχουν οι νέοι πτυχιούχοι αλλά και υποψήφιοι που έδωσαν και παλαιότερα τις εξετάσεις, όμως επιθυμούν να βελτιώσουν την μοριοδότηση τους.

Η μοριοδότηση που θα λαμβάνει ένας υποψήφιος από τη γραπτή εξέταση διαρκεί για 10 χρόνια. Για να παραμείνει ένας υποψήφιος στον πίνακα διορισμών θα πρέπει να συμμετάσχει ξανά σε γραπτή εξέταση το αργότερο δύο έτη πριν από τη λήξη των 10 ετών από την αμέσως προηγούμενη εγγραφή του σε πίνακα διορισμών.
 

Δειτε Επισης

Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%
Στρατηγική για αύξηση συμμετοχής πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης
Επεκτείνεται στα γυμνάσια ο θεσμός των επιτηρητών ασφαλείας με απόφαση Υπουργικού