Ισλαμιστές ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το συριακό πολεμικό αεροσκάφος

Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας συνετρίβη χθες στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, στην επαρχία Χατάι, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
 
Πηγή από το συριακό στρατό, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας, επιβεβαίωσε ότι ο στρατός "έχασε επαφή με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος που βρισκόταν σε αναγνωριστική αποστολή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία".
 
"Οι ομάδες της στρατοχωροφυλακής και των πρώτων βοηθειών προσέγγισαν τα συντρίμμια", δήλωσε από την πλευρά του κυβερνήτης του Χατάι, Ερντάλ Ατά, όπως έγραψε το Ανατολή.
 
Εξάλλου, τουρκικά σωστικά συνεργεία εντόπισαν τον πιλότο του συριακού μαχητικού αεροσκάφους, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Daily Sabah, ο πιλότος έχει τραυματιστεί. Ο χειριστής του συριακού μαχητικού, που πιστεύεται ότι ήταν MiG-21, αρχικά παραδόθηκε από τα μέλη σωστικού συνεργείου στη χωροφυλακή, πριν διακομιστεί σε νοσοκομείο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
 
Μια συμμαχία ισλαμιστικών οργανώσεων με την ονομασία "Ahrar al-Sham" η οποία δρα στη Συρία, υποστήριξε χθες ότι κατέρριψε ένα συριακό μαχητικό.
 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε ότι ένα συριακό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας.
 

Δειτε Επισης

Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες