Νέο μεταναστευτικό διάταγμα ετοιμάζει για αύριο ο Τραμπ

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να υπογράψει αύριο Δευτέρα μια νέα εκδοχή του εκτελεστικού του διατάγματος για τη μετανάστευση, το οποίο ανέστειλε η δικαιοσύνη αφού προκάλεσε τεράστιο σάλο και χάος στα αεροδρόμια, σύμφωνα με τον ιστότοπο Politico.
 
Ο Πρόεδρος θα υπογράψει το νέο διάταγμα στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο οποίος επικαλείται ανώτερους Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.
 
Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι αλλαγές που ο Τραμπ αποφάσισε να κάνει στο νέο διάταγμα, κατά το ρεπορτάζ. Το διάταγμα που υπέγραψε την 27η Ιανουαρίου απαγόρευε στην είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε υπηκόου επτά χωρών με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό για 90 ημέρες, όλων των προσφύγων για 120 ημέρες, και των σύρων προσφύγων μόνιμα.
 
Το διάταγμα προκάλεσε αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο και ένα κύμα διαδηλώσεων εντός των ΗΠΑ, ενώ επικράτησε χαοτική κατάσταση στα αμερικανικά διεθνή αεροδρόμια. Ο Τραμπ όμως υπέστη δύο δικαστικές ήττες όταν η εφαρμογή του διατάγματός του ανεστάλη από δικαστή του Σιάτλ την 3η Φεβρουαρίου και όταν εφετείο του Σαν Φρανσίσκο επικύρωσε την αναστολή της ισχύος του την 9η Φεβρουαρίου.
 

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγαλειώδης συμμετοχή στο Budapest Pride παρά την απαγόρευση
Το Ιράν άνοιξε τον εναέριο χώρο για διεθνείς πτήσεις στο κεντρικό και το δυτικό τμήμα της χώρας
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Σύλληψη έξι Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη για επίθεση σε στρατιώτες
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών