Αυστριακός Καγκελάριος κατά Τουρκίας

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, ζήτησε την Κυριακή την απαγόρευση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης των εμφανίσεων από Τούρκους πολιτικούς για σκοπούς εκστρατείας ενόψει δημοψηφίσματος, ώστε να αποφευχθούν οι πιέσεις που δέχονται επιμέρους κράτη-μέλη, όπως η Γερμανία από την Άγκυρα.
 
Η Τουρκία δήλωσε το Σάββατο ότι θα αψηφίσει την αντίθεση από τις αρχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας και θα συνεχίσει να διενεργεί εκστρατείες και στις δύο χώρες, ώστε να παροτρύνει τους Τούρκους που ζουν εκεί να στηρίξουν το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που θα ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
 
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε τους γερμανικούς και ολλανδικούς περιορισμούς αυτών των εκδηλώσεων ως αντιδημοκρατικούς, και δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συγκεντρώσεις για το σκοπό αυτό μέχρι την ψηφοφορία.
 
Ο Καγκελάριος Κέρν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Welt am Sonntag, είπε το μέτρο θα αποδυναμώσει το κράτος δικαίου στην Τουρκία, θα περιορίσει τη διάκριση των εξουσιών και θα παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ. Επίσης, κάλεσε την ΕΕ να τερματίσει τις συζητήσεις για ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ και να απορρίψει ή να περιορίσει τις ενισχύσεις ύψους 4,5 δις ευρώ που προβλέπονται για τη χώρα μέχρι το 2020.
 

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγαλειώδης συμμετοχή στο Budapest Pride παρά την απαγόρευση
Το Ιράν άνοιξε τον εναέριο χώρο για διεθνείς πτήσεις στο κεντρικό και το δυτικό τμήμα της χώρας
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Σύλληψη έξι Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη για επίθεση σε στρατιώτες
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά