Αυστριακός Καγκελάριος κατά Τουρκίας

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, ζήτησε την Κυριακή την απαγόρευση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης των εμφανίσεων από Τούρκους πολιτικούς για σκοπούς εκστρατείας ενόψει δημοψηφίσματος, ώστε να αποφευχθούν οι πιέσεις που δέχονται επιμέρους κράτη-μέλη, όπως η Γερμανία από την Άγκυρα.
 
Η Τουρκία δήλωσε το Σάββατο ότι θα αψηφίσει την αντίθεση από τις αρχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας και θα συνεχίσει να διενεργεί εκστρατείες και στις δύο χώρες, ώστε να παροτρύνει τους Τούρκους που ζουν εκεί να στηρίξουν το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που θα ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
 
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε τους γερμανικούς και ολλανδικούς περιορισμούς αυτών των εκδηλώσεων ως αντιδημοκρατικούς, και δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συγκεντρώσεις για το σκοπό αυτό μέχρι την ψηφοφορία.
 
Ο Καγκελάριος Κέρν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Welt am Sonntag, είπε το μέτρο θα αποδυναμώσει το κράτος δικαίου στην Τουρκία, θα περιορίσει τη διάκριση των εξουσιών και θα παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ. Επίσης, κάλεσε την ΕΕ να τερματίσει τις συζητήσεις για ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ και να απορρίψει ή να περιορίσει τις ενισχύσεις ύψους 4,5 δις ευρώ που προβλέπονται για τη χώρα μέχρι το 2020.
 

Δειτε Επισης

Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες