Εθνικό Μνημόσυνο Γρηγόρη Αυξεντίου στα Πάνω Πολεμίδια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Εθνικό Μνημόσυνο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, από τον Εθνικό Σύλλογο "Ζήδρος", στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στα Πάνω Πολεμίδια. Του μνημοσύνου, που προέστη ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ακολούθησε πορεία προς το σωματείο "Ζήδρος", τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ.
 
 
Στον επιμνημόσυνό του λόγο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως "η ιστορική μνήμη δεν είναι εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού. Αντιθέτως, μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού μπορεί μόνο να στηριχθεί στον αλληλοσεβασμό και  για να σεβαστούμε τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, είναι προϋπόθεση να σεβόμαστε πρώτα από όλα τους εαυτούς μας, την ιστορία μας, τους ήρωες μας".  
 
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διαμήνυσε πως τώρα χρειάζεται ομοψυχία, ενότητα και στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αν και όπως υπέδειξε, "δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα, καθώς οι προθέσεις της Τουρκίας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί".  
 
"Μπορούμε όμως να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για τη δική μας θέληση και αποφασιστικότητα και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φτάσουμε στην ευλογημένη ώρα της απελευθέρωσης του τόπου μας", είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας πως, σε ένα χρονικό σημείο όπου οι αποφάσεις που εμείς λαμβάνουμε, γίνεται προφανές ότι θα οριοθετήσουν και θα καθορίσουν για πάντα το μέλλον της πατρίδας μας, ο Γρηγόρης Αυξεντίου είναι το σύμβολο στο οποίο πρέπει να ανατρέχουμε.    
 

Δειτε Επισης

Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%
Στρατηγική για αύξηση συμμετοχής πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης
Επεκτείνεται στα γυμνάσια ο θεσμός των επιτηρητών ασφαλείας με απόφαση Υπουργικού