Συνομιλίες «γιοκ» με άρνηση του Ακιντζί να επανέλθει

Ανένδοτος από την απόφαση του να αποχωρίσει από το τραπέζι των συνομιλιών για το Κυπριακό φαίνεται να παραμένει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Η πολύωρη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στα κατεχόμενα με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ γραμματέα το ΟΗΕ Εσπέθ Ειντε δεν απέδωσε καρπού, καθότι δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει τη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Έτσι, μετά και την σημερινή συνάντηση του Έιντε με τον Μουσταφά Ακιντζί, σε συνεχεία της χθεσινής συνάντησης που ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη η διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό παραμένει σε αδιέξοδο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Είντε με τον Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε ότι η διαδικασία των συνομιλιών βρίσκεται σε δύσκολο σημείο στην παρούσα φάση και τόνισε ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο επεσήμανε τη θέληση των δύο ηγετών να συνεχίσουν οι συνομιλίες, έστω κι αν αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. 

Ο κ. Έιντε ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση στις συνομιλίες, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις επόμενες μέρες ότι θα γίνουν βήματα που θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμα προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Σημείωσε παράλληλα ότι μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη χθες και τον Μουσταφά Ακιντζί σήμερα, έγινε σαφές στον ίδιο ότι οι δύο ηγέτες παραμένουν δεσμευμένοι και υπάρχει ισχυρή επιθυμία να βρουν τρόπο να συνεχιστούν οι συνομιλίες, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί άμεσα, «αλλά ελπίζουμε ότι όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».
 
Ανέφερε παράλληλα ότι το κατά πόσον θα επανενωθεί η Κύπρος είναι ζήτημα που θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όχι μήνες
 

Δειτε Επισης

Ελεύθερος άνδρας που κρατείτο για σκοπούς απέλασης- Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση
Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η συμφωνία για τη Γάζα είναι δικό του επίτευγμα-«Το καλό που τους θέλω να τεθεί σε εφαρμογή...»
Μπήκε σε γραφείο στη Λευκωσία και απέσπασε τσάντα με 10χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 19χρονο
Συνελήφθη στη Γαλλία καταζητούμενος από τις Κυπριακές Αρχές-Απέσπασε χρήματα από εταιρεία
Στους 33 οι νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ στην Τουρκία
BINTEO: Εντεκάχρονη έβαλε τα κλάματα όταν αστυνομικοί στις ΗΠΑ της πέρασαν χειροπέδες επειδή τη μπέρδεψαν
Νεαρός έπεσε από οροφή πολυκατοικίας στη Λεμεσό-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Φωτιά σε όχημα 27χρονου στην Πάφο-Ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του
Εκτοξεύθηκε στα 13,8 εκατομμύρια το Τζόκερ μετά το νέο Τζακ Ποτ
Πάνω από 360 δημοσιογράφοι στις φυλακές το 2024-Oι περισσότεροι σε Κίνα και Ισραήλ