Επίσκεψη στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα για «υψηλού επιπέδου» συνομιλίες με τον ομόλογο του, ανακοίνωσε το Foreign Office.

Η συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη Βρετανού υπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια, περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις των δυο χωρών έχουν ψυχρανθεί σε σημαντικό βαθμό.

Η απόφαση του κ. Τζόνσον να αποδεχθεί την πρόσκληση περιγράφεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Λονδίνο ως μέρος μιας νέας προσέγγισης των διμερών σχέσεων από την πλευρά της Βρετανίας, που χαρακτηρίζεται ως «επιφυλακτική εμπλοκή» σε συνομιλίες.

Η ανακοίνωση της επίσκεψης έρχεται λίγες ημέρες μετά από έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων που σημείωνε ότι η διμερής σχέση βρίσκεται στο χείριστο σημείο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και ότι το Λονδίνο δεν έχει καμία επιρροή επί του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και ότι κινδυνεύει να βρεθεί απομονωμένο στην υποστήριξη των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Πάντως Βρετανοί βουλευτές που συμμετέχουν στη διακομματική επιτροπή για τη Συρία κατέκριναν την επικείμενη επίσκεψη, λέγοντας ότι η Ρωσία πρέπει να απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα για τα εγκλήματα πολέμου που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει στο συριακό πόλεμο.

Εκπρόσωπος του Foreign Office προσπάθησε να καθησυχάσει τους βουλευτές λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση ο Υπουργός Εξωτερικών δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει σθεναρά τις βρετανικές θέσεις όπου διαφέρουν από τις ρωσικές.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες