Κλείνει τα 63: Τα μοναχικά γενέθλια του Φρανσουά Φιγιόν

Εξήντα τριών ετών γίνεται σήμερα ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς , Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συσπειρώσει τα στελέχη του κατακερματισμένου κόμματος των Ρεπουμπλικανών.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε χτες το βράδυ στα social media, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί τους συμπολίτες του να συγκεντρωθούν αύριο στο Τροκαντερό και να του εκφράσουν την συμπαράστασή τους.

Ο Φιγιόν έχει ήδη απολέσει την υποστήριξη πολλών συνεργατών του καθώς η απόφασή του να παραμείνει στην κούρσα διεκδίκησης για την προεδρία της Γαλλίας έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία πολλών στελεχών των Ρεπουμπλικανών με αφορμή τo σκάνδαλο "PenelopeGate".

Ο ίδιος δίνει μεγάλο αγώνα για να πείσει το γαλλικό λαό ότι η σύζυγός του, Πενέλοπε και τα δύο από τα πέντε παιδιά τους εργάζονταν ως κοινοβουλευτικοί του βοηθοί και δεν ήταν αργόμισθοι.

Πάνω από 60 Συντηρητικοί, κυρίως "ζιπειστές" και "σαρκοζιστές", οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού, Αλέν Ζιπέ και πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ομάδα του Φιγιόν.

Την ίδια ώρα, πολλά γαλλική ΜΜΕ κάνουν λόγο για "Plan B" στο κόμμα της γαλλικής Δεξιάς δείχοντας τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Aλέν Ζιπέ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Μεγαλειώδης συμμετοχή στο Budapest Pride παρά την απαγόρευση
Το Ιράν άνοιξε τον εναέριο χώρο για διεθνείς πτήσεις στο κεντρικό και το δυτικό τμήμα της χώρας
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Σύλληψη έξι Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη για επίθεση σε στρατιώτες
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Εκτελέσεις, συλλήψεις και παράνοια στο Ιράν μετά το τέλος του πολέμου-Πού κρυβόταν ο Χαμενεΐ
Δεκαενιάχρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη σε σακούλες στο Περού-Τι κρύβεται πίσω από το άγριο έγκλημα
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τη ρίψη πυραύλου στο Ισραήλ-«Απάντηση για τα εγκλήματα στη Γάζα»