Την «εκτέλεσε» από τα 11 βήματα (video)

Νικητής σε έναν άλλο «αιώνιο» ντέρμπι βγήκε ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος με δύο πέναλτι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου επικράτησε με 2-1 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ και μπαίνει ως πρώτος στη διαδικασία των πλέι οφ.
 

 
Οι γαλαζοκίτρινοι επανήλθαν στις επιτυχίες, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, έφθασαν τους 62 βαθμούς. Έτσι, διατήρησαν την πρωτοπορία στο φινάλε της κανονικής περιόδου και πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο πρώτο παιχνίδι των «16» του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Άντερλεχτ.
 
 
Η Ομόνοια με 50 βαθμούς παραμένει στην πέμπτη θέση και θα παλέψει στη διαδικασία των πλέι οφ για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν εμφανώς καλύτερο από την Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πιο απαιτητικοί, γεγονός που αποτυπώνεται και από τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου με τον ΑΠΟΕΛ να έχει 11 τελικές προσπάθειες (έξι στο στόχο) και την Ομόνοια μόλις μία.
 

Παρά τις ευκαιρίες των τυπικά γηπεδούχων φαινόταν ότι το 0-0 θα ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, όμως τα πράγματα άλλαξαν μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 44’ στήθηκε για πρώτη φορά η μπάλα στην άσπρη βούλα μετά από χέρι του Νταρμπισάιαρ. Ο Πιέρος ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-0 για τους γαλαζοκιτρίνους.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί… εντάθηκαν καθώς υποδείχθηκε εκ νέου πέναλτι με τον Μπαράλ να πέφτει μετά από μαρκάρισμα του Σοϊλέδη. Ο παθών στο 45+2’ ευστόχησε πετυχαίνοντας το 2-0 για τους γαλαζοκιτρίνους.
 

 Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ έριξε κάπως ρυθμούς με την Ομόνοια να μην έχει όμως λύσεις για να δείξει αντίδραση. Οι πράσινοι πίεσαν λίγο προς το τέλος του αγώνα και κατάφεραν μονάχα να μειώσουν στο 87’, όταν μετά από λάθος του Γιαμπερέ ο Νταρμπισάιαρ πήρε την μπάλα και με σουτ σημείωσε το τελικό 2-1.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
44’ πεν. Πιέρος, 45+2’ Μπαράλ / 87’ Νταρμπισάιαρ
Κίτρινες: Μιλάνοφ / Ρουσιάς, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Κλέιτον
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ: 
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ιωάννου, Μερκής, Γιαμπερέ, Κάνιας (69΄ Εμπεσίλιο), Μοράις, Βάντερ, Εφραίμ (79΄ Αλωνεύτης), Μπαράλ, Σωτηρίου (58΄Ντε Καμάργκο)
Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου (90' Αζίζ), Σοϊλέδης, Βύντρα, Κατελάρης (54΄ Φλορέσκου), Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή, Ρουσιάς (65΄ Κύπρου), Νταρμπισάιαρ