Ο Γιαμπερέ που δεν είναι Καρλάο και το δείγμα των νέων του ΑΠΟΕΛ

Χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι με την Ομόνοια πήραν και τα τέσσερα χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα του ΑΠΟΕΛ.
Μπαράλ, Κάνιας και Γιαμπερέ ήταν στο αρχικό σχήμα, ενώ ως αλλαγή έπαιξε ο Εμπεσίλιο. Ο Τόμας Κρίστιανσεν αντικατέστησε μάλιστα τον Πιέρο Σωτηρίου με τον Ντε Καμάργκο ώστε να συνυπάρξει στην επίθεση με τον Μπαράλ καθώς στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Πιέρος Σωτηρίου.
 
 
 
Στο ερώτημα πόσο έτοιμοι είναι οι τέσσερις νεοαποκτηθέντες του ΑΠΟΕΛ, η απάντηση είναι σαφώς αρνητική σε σχέση με προηγούμενες χρονιές κατά τις οποίες τα μεταγραφικά αποκτήματα των «γαλαζοκιτρίνων» τον Ιανουάριο εγκλιματίστηκαν άμεσα  και πολλές φορές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της ομάδας, όπως συνέβη με τους Γιαννιώτα, Μερκή, Μιλάνοφ πέρσι και παλαιότερα με τους Ντε Βινσέντι, Σαντίν και Μπιτόν.
 
Ο Μπαράλ δείχνει να είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τους τέσσερις.
 
Τα λάθη του Γιαμπερέ
Η αποχώρηση του Καρλάο άφησε τεράστιο κενό στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ με τη διοίκηση να κάνει την οικονομική υπέρβαση για να πάρει στον «Αρχάγγελο» τον Σεντρίκ Γιαμπερέ για ένα εξάμηνο με τη μορφή δανεισμού από την Μπορντό.
 
Ο Αφρικανός με γαλλικό διαβατήριο αμυντικός ήταν ασταθής στο παιχνίδι με την Ομόνοια, επιρρεπής στο λάθος όταν είχε την μπάλα και υπέπεσε σε αβίαστα λάθη. Από κακή εκτίμηση δικιά του προήλθε το γκολ της Ομόνοιας.
 
Σαφώς και ένας ποδοσφαιριστής χρειάζεται χρόνο προσαρμογής όταν πάει σε μια ομάδα και δεν μπορεί να κριθεί ούτε σε δύο ούτε σε πέντε παιχνίδια. Και ο Καρλάο στις πρώτες εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ δεν άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, όμως στη συνέχεια εξελίχθηκε στον κορυφαίο αμυντικό στην ιστορία της ομάδας.
 
Το ρόλο του αντι-Καρλάο ανέλαβε τον τελευταίο μήνα ο Μερκής, ο οποίος εμφανίζεται ακόμα καλύτερος στα τελευταία παιχνίδια.
 
Ο Κάνιας δεν είναι Βινίσιους
Στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ καθιερώθηκε τα τελευταία δύο παιχνίδια ο Κάνιας αντικαθιστώντας τον Βινίσιους. Ο  Κολομβιανός μέσος διακρίνεται για τη δύναμη που διαθέτει ενώ έχει καλές μεταβιβάσεις.
 
Επιθετικά μπορεί να απειλήσει σε στημένες φάσεις, όμως δεν είναι box to box ποδοσφαιριστής όπως ο Βινίσιους, ο οποίος διανύει αμέτρητες φορές κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού την απόσταση από το ένα τετράγωνο στο άλλο.
 
Θέλει χρόνο ο Εμπεσίλιο
Με την μπάλα στα πόδια ο Ολλανδός μέσος αποδεικνύει ότι ξέρει μπάλα. Προέρχεται από αποχή και χρειάζεται ακόμα χρόνο για να μπορεί ν’ αγωνιστεί σε ψηλό επίπεδο για αρκετό χρονικό διάστημα.
 
Θυμίζουμε ότι Μπαράλ και Εμπεσίλιο ανήκουν στον ΑΠΟΕΛ, ενώ οι Γιαμπερέ και Κάνιας παίζουν ως δανεικοί μέχρι το τέλος της σεζόν από Μπορντό και Αστάνα αντίστοιχα.