Ο Πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει να ενισχύει τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

“Η στήριξη σε μια τρομοκρατική οργάνωση (YPG) της οποίας είμαστε στόχος μας έχει στεναχωρήσει και επηρέασε τις σχέσεις μας”, είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
 
Ο Αμερικανός Υπουργός ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει να ενισχύει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία.
 
Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι παρόλο που η αμερικανική κυβέρνηση αποδέχεται ότι το YPG δεν έχει καμιά διαφορά με το ΡΚΚ “δυστυχώς συνεργάστηκαν μαζί τους”.
 
Για τους τζιχαντιστές ανέφερε ότι μπορούν να καταπολεμήσουν μαζί τον ISIS. “Αν 68 χώρες και μερικοί οργανισμοί δεν μπορούν να κερδίσουν μια ομάδα 10-20 χιλιάδων ατόμων πρέπει όλοι να αναθεωρήσουμε τους εαυτούς μας”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η φιλία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ πρέπει να είναι πιο ισχυρή από ποτέ, προσθέτοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία τους. Ανέφερε ότι συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και τα προβλήματα της περιοχής. Για την έκδοση Φετουλάχ Γκιουλέν είπε ότι περιμένουν συγκεκριμένα βήματα, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον περιμένουν προσωρινή σύλληψή του. Όπως είπε αύριο θα συναντηθούν και πάλι στις Βρυξέλλες.
 
Από την πλευρά του Αμερικανός Υπουργός ανέφερε ότι συνεχίζεται η στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία. “Ο Πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει να ενισχύει οπωσδήποτε αυτή την φιλία μας που συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα”, είπε.
 
Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, ένας από τους κοινούς στόχους είναι η καταπολέμηση του ISIS. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει σε ερώτηση για το YPG λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να συζητούν τα θέματα της Συρίας.
 
Ο Αμερικανός Υπουργός είχε συναντηθεί νωρίτερα και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Ενώ η συνάντησή τους ήταν προγραμματισμένη να κρατήσει μία ώρα τελικά κράτησε δύο.

Δειτε Επισης

Αποζημίωση μαμούθ σε νταντά από την Κολομβία-Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα
Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Το SPD του Σολτς κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο-«Το κόμμα κέρδισε, ο καγκελάριος έχασε»
Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ
Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»