Την εβδομάδα των Παθών η συνέχεια στο Εκλογοδικείο

Για την μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου ορίστηκε από το Εκλογοδικείο η συνέχιση της διαδικασίας της υπόθεσης επανακαταμέτρησης ψήφων στον Δήμο Λεμεσού. Κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινώσει την απόφασή του το Δικαστήριο αν θα κάνει δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν αιτητές της επανακαταμέτρησης για να τους παραδοθούν, προς μελέτη, έγγραφα που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στη Λεμεσό.    
 
Να υπενθυμίσουμε ότι στην προηγούμενη δικάσιμο η Νομική Υπηρεσία, που εκπροσωπεί τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Γενικό Έφορο Εκλογής και τον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, έφερε ένσταση στο συγκεκριμένο αίτημα. Ένσταση στο ίδιο αίτημα είχε φέρει και ο δικηγόρος του Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη.
 
Οι συνήγοροι του τέως Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου ζητούν προς επιθεώρηση τα περίπου 19 χιλιάδες ψηφοδέλτια, που ήταν υπέρ της υποψηφιότητας Νικολαίδη, όπως και τα 432 άκυρα. Κατά την αγόρευσή της σήμερα η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας παρουσίασε το επιχείρημα πως δεν υποβλήθηκε επί τόπου ένσταση το βράδυ των εκλογών, από τους εκπροσώπους των υποψηφίων που βρισκόταν σε κάθε εκλογικό κέντρο.
 
Ο δικηγόρος του κ. Χρίστου αντέτεινε πως έχουν εντοπιστεί 11 ψηφοδέλτια τα οποία αντικανονικά κρίθηκαν έγκυρα υπέρ του κ. Νικολαΐδη . Υπέβαλε επίσης ότι οι εκπρόσωποι που βρισκόταν σε κάθε εκλογικό κέντρο ήταν κομματικοί κι ότι δεν υπήρχαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκπρόσωποι των ίδιων των υποψηφίων δημάρχων, σημειώνοντας παράλληλα πως τα άτομα αυτά δεν ήταν καταρτισμένα πάνω τη σχετική νομοθεσία.
 
Να επισημανθεί πως το Δικαστήριο είχε καλέσει από την προηγούμενη δικάσιμο  τις δυο πλευρές να βρουν συγκλίσεις και να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σε επί μέρους θέματα, για επίσπευση της διαδικασίας, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου από την έναρξή της και συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα του Μάη.

Δειτε Επισης

Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες