Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ από τους λήπτες ΕΕΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο, την πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής, Σκεύη Κουκουμά και Ελένη Μαύρου, ώστε η δέκατη τρίτη σύνταξη που λαμβάνεται από χαμηλοσυνταξιούχο να συμψηφίζεται , για σκοπούς ενδεχόμενης δέκατης τρίτης παροχής ΕΕΕ, Ο νόμος που ψηφίστηκε αφαιρεί από το βασικό νόμο τη διάταξη που προνοεί χρηματική επιβάρυνση ύψους €100 σε περίπτωση παράλειψης γνωστοποίησης αλλαγής των στοιχείων που αναφέρονται στην αίτηση του δικαιούχου ΕΕΕ.

Ο κ. Φακοντής πριν από τη ψηφοφορία ανέφερε ότι η πρόταση νόμου ως κατατέθηκε αρχικά έγινε μερικώς αποδεκτή και παρόλο που δεν ικανοποιούσε η πρόταση της Κυβέρνησης, η Επιτροπή Εργασίας συμφώνησε με την κυβερνητική πρόταση ώστε ο νόμος να είναι συνταγματικός

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης είπε ότι το κίνημα στηρίζει το κοινωνικό κράτος και ανέφερε ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση αιτήσεων και καταβολή των επιδομάτων.

Εξάλλου, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο, εναρμονιστικό νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίζονται μέτρα που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής αφού ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση του νομοσχεδίου, καθώς ο νόμος έπρεπε να ψηφιστεί από την 21η Μαΐου 2016, είπε πως πρόκειται για σημαντικό νόμο, αφού προβλέπει αυστηρές ποινές και θα συμβάλλει ώστε να μην τυγχάνουν εκμετάλλευσης οι κοινοτικοί εργαζόμενοι, κάτι που δυνατόν να αποβαίνει και σε βάρος και των Κυπρίων εργαζομένων.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα σχεδόν πέντε εκατομμύρια του Τζόκερ
Αντιδράσεις ΠΕΟ-ΣΕΚ σε επέκταση εργοδότησης υπαλλήλου πέραν του 65ου έτους στην Αραδίππου
Μη ασφαλή προϊόντα παιδικά παιγνίδια και φουσκωτά εντοπίστηκαν στην αγορά ΕΕ
«Μικρά παιδιά έμαθαν να κρύβουν τα δάκρυά τους στο μαξιλάρι ενός ξένου δωματίου, να γίνονται μεγάλοι πριν την ώρα τους»
Αλαλούμ με το ποσοστό της αύξησης στο ρεύμα-Καταγγέλλει παρέμβαση στη ΡΑΕΚ ο Χατζηγιάννης
Κίνητρα για να ανακάμψει η Λευκωσία ζητά ο Δήμαρχος-Παγοποίηση απόφασης για Μακαρίου θέλει το ΕΤΕΚ
Εκπαιδεύονται λειτουργοί για καταρτισμό έμφυλου προϋπολογισμού
Επιδιώκει να εμπνεύσει στα παιδιά θέληση για επιστροφή στην κατεχόμενη γη το ΥΠΑΝ
Δημοσίευση για διαθέσιμες τουρκοκυπριακές περιουσίες ανά τρίμηνο-Μόνη εκκρεμότητα τα ενοίκια
Ανοικτή πρόσβαση στην ιστοσελίδα Ψηφιακό Φροντιστήριο ανακοίνωσε το Yπουργείο Παιδείας