Το πούρο του Μαλέκου και η ατάκα του Ιωάννου με Ράουφμαν

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Όλα Μάλε» του Super Sport FM ο Κώστας Μαλέκος θυμήθηκε ένα από τα ομορφότερα τέρματα που πέτυχε στην καριέρα του με τη φανέλα της Ομόνοιας.
 
Ήταν σε αγώνα με την Ανόρθωση το 1999 ο οποίος έληξε ισόπαλος 2-2, με τον Κώστα Μαλέκο να είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 4’.
 
Ο Μαλέκος πανηγύρισε με ένα ιδιαίτερο τρόπο το τέρμα του, καθώς άρπαξε ένα πούρο από τον πάγκο και τον άναψε, κάτι που έφερε αντίδραση από την κερκίδα της ομάδας της Αμμοχώστου.

 
«Μου τον έδωσε δώρο ένα φίλος πριν από τον αγώνα και μετά τον πήρα στον πάγκο. Είπα σε ένα παίκτη κράτα τον και σε δύο λεπτά θα έρθω πίσω να τον ανάψω. Ήμουν βασικός στον αγώνα εκείνο, ξεκίνησε το παιχνίδι και σε 3-4 λεπτά πήγα πίσω και τον άναψα. Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω, ήταν ένα αστείο για μένα που ήθελα να κάνω» είπε ο Μαλέκος.

Θυμηθείτε το γκολ:
 
 

Μετά την αναφορά αυτή, ο καλεσμένος του Δημήτρης Ιωάννου τοποθετήθηκε για το πόσο δύσκολο ήταν το μαρκάρισμα του Κώστα Μαλέκου.

«Κανένας δεν ήθελε να έχει αντίπαλο τον Μαλέκο. Μπορούσε να σε περάσει οποιαδήποτε στιγμή. Προτιμούσα να μαρκάρω τον Ράουφμαν ο οποίος στο ύψος μου παρά τον Μαλέκο. Σε ένα παιχνίδι μάρκαρα τον Μαλέκο man to man και μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Χαιρόμουν όταν ήταν συμπαίκτης μου στην Εθνική».