Συνελήφθησαν οι διακινητές των μεταναστών που έφτασαν στον Πωμό

Για την υπόθεση της χθεσινής άφιξης μεταναστών στον Πωμό, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 41 και 25 χρόνων, τα οποία φέρονται να ενέχονται σε υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες και μεταφοράς προσώπων δια θαλάσσης σε μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος. Τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα 8ήμερης κράτησης.
 
Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε και στην σύλληψη  άλλων εννέα απαγορευμένων μεταναστών  αφού στο πλαίσιο των ανακριτικών ερευνών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους αυτοί όπως διαφάνηκε είναι παράνομοι μετανάστες. Οι 9 θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 3 Απριλίου. Οι υποθέσεις εναντίον των εννέα καταχωρήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σήμερα, καθώς στο πλαίσιο των ανακριτικών ερευνών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους διαφάνηκε ότι είναι παράνομοι μετανάστες. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου διέταξε όπως και οι εννέα παραμείνουν υπό κράτηση στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου μέχρι τις 3 Απριλίου του 2017 οπόταν αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κανένας από τους εννέα δεν έφερε ένσταση. 
 
Να θυμίσουμε ότι 91 άνθρωποι επέβαιναν στο μικρό αλιευτικό σκάφος, που προσάραξε στην ακτή «Νεά Δήμματα» κοντά στο χωριό Πωμός και οι μετανάστες, εκ των οποίων 29 άντρες, 20 γυναίκες και 42 παιδιά, μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για την εξακρίβωση των στοιχείων τους.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας γύρω στις 14.00 χθες το μεσημέρι, έλαβε πληροφορία που αφορούσε σε μικρό αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό ατόμων, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Πόλης Χρυσοχούς, προερχόμενο από ανατολικά, και βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω θαλασσοταραχής. Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Το αλιευτικό σκάφος προσάραξε τελικώς στην ακτή «Νεά Δήμματα» πλησίον του χωριού Πωμός, χωρίς να απαιτηθεί η εκτέλεση επιχείρησης Διάσωσης. Μετά την προσάραξη, την ευθύνη της διαχείρισης ανέλαβε το Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις ενέργειες αρμοδιότητας τους, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο«ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
 

Δειτε Επισης

Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 21 μήνες
Στο νοσοκομείο πρόσωπο με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία
Πυρκαγιά σε 4ωροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους
Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους
Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου Φιλίππου