Φοβήθηκαν την 1η Απριλίου και έστησαν τεχνητή αναβολή της  «διόρθωσης»

Δεν θα τεθεί αύριο προς ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για μεταφορά των αρμοδιοτήτων καθορισμού των σχολικών εορτασμών στον υπουργό Παιδείας, που στόχο έχει τη «διόρθωση» της πολύκροτης απόφασης της Βουλής για εορτασμό της επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία.
 
Η επίσημη εκδοχή που δίνεται για την εξέλιξη αυτή, είναι πως σημειώνεται γιατί δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει 48 ώρες πριν από την Ολομέλεια-όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής- η σχετική Έκθεση της Επιτροπής Παιδείας, από την οποία η πρόταση του νόμου του ΔΗΣΥ πέρασε στις 22 Μαρτίου. Κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε η πρόταση νόμου να τεθεί στην Ολομέλεια της 7ης Απριλίου.
 
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΔΗΣΥ επιδίωξε τεχνηέντως τη διαδικαστική αυτή αναβολή, ένεκα του γεγονότος ότι η πρόταση νόμου που ετοίμασε, και με την οποία ουσιαστικά ανατρέπεται η απόφαση για εορτασμό της επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, θα εγκρινόταν παραμονή της επετείου έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, 1955-’59.
 
Κάτι τέτοιο, όπως από την Πινδάρου έγινε αντιληπτό, θα δημιουργούσε περαιτέρω πλήγμα στην ήδη καταρρακωμένη εικόνα του ΔΗΣΥ σε σχέση με τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθότι συνειρμικά θα συνδεόταν χρονικά η ακύρωση της απόφασης για εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, με την μέρα-επέτειο κατά την οποία ο κυπριακός Ελληνισμός γιορτάζει και τιμά τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του νησιού από τους Άγγλους κατακτητές και με όραμα την  Ένωση με την μητέρα πατρίδα.    
 
Σημειώνεται πως πολλά είναι τα στελέχη του ΔΗΣΥ, και πολύ περισσότεροι οι ψηφοφόροι του κόμματος, που με διάφορους τρόπους το τελευταίο διάστημα έχουν εκφράσει και έχουν στείλει τα μηνύματα δυσφορίας τους στην ηγεσία της παράταξης, για την ενέργεια του κόμματος να ετοιμάσει και να προωθήσει στη Βουλή τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου. Αποδεχόμενη ουσιαστικά την απαίτηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για «διόρθωση του λάθους» αναφορικά με την απόφαση για εορτασμό της επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαδικτυακό «πραξικόπημα» Συναγερμικών κατά Αβέρωφ 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τριγμοί στον ΔΗΣΥ με φόντο την πρόταση νόμου για τους σχολικούς εορτασμούς
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων