Brexit και Κυπριακό στη συνάντηση Αναστασιάδη-Μπουσουτί στην Μάλτα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Εθνικού κόμματος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Μάλτας Σάιμον Μπουσουτί συζήτησαν τις προκλήσεις που έχουν οι δύο χώρες ενώπιόν τους λόγω του Brexit.
 
Ανακοίνωση του ΓΤΠ αναφέρει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου του Κογκρέσου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς για τη συνάντηση είπε ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική. Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η κοινή αποφασιστικότητα «να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουν ενώπιον τους Κύπρος και Μάλτα λόγω του Brexit και για αυτό πρέπει να έχουμε κοινή θέση τόσο σε αυτό όσο και άλλα σημαντικά θέματα».
 
Χθες ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο, με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, σε γραπτή δήλωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Ποροσένκο εξέφρασε τη στήριξη του στα θέματα αρχών για το Κυπριακό και υπογράμμισε την ανάγκη να επαναρχίσουν οι συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη στήριξη της Κύπρου σε θέματα αρχών για το θέμα της Ουκρανίας καθώς επίσης και για την εξεύρεση λύσης στα πλαίσια της Συμφωνίας του Μινσκ.

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος