Μαργαρίτες να μαδάνε, κι’ όλο εκείνες να ρωτάνε…

Με συνάντηση η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ολοκληρώνουν στο ΔΗΚΟ τον πρώτο κύκλο επαφών τους με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου στο πλαίσιο αναζήτησης και κατάληξης σε κοινό υποψήφιο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.  
 
Το εν λόγω εγχείρημα του ενδιάμεσου χώρου επισκιάζεται ήδη από το πρωτοφανές  παιχνίδι τακτικής στο οποίο επιδίδονται οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας, ως οι δύο βασικοί διεκδικητές του χρίσματος, με τον πρώτο να κρατά ακόμη σαν «επτασφράγιστο» μυστικό τη δρομολουγένη προ πολλού υποψηφιότητά του, και τον δεύτερο ν’ αναζητά τρόπους οι οποίοι θα του επιτρέψουν να μην χρεωθεί τη διαφαινόμενη αποτυχία συμπόρευσής τους στις Προεδρικές.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Blame game Νικόλα-Λιλλήκα στον ενδιάμεσο κι’ όποιος αντέξει

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Λιλλήκας έριξε στο τραπέζι του ενδιάμεσου χώρου το όνομα του πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Ανδρέα Αγγελίδη ως πιθανού κοινού υποψηφίου, εμφανιζόμενος σε μια τέτοια περίπτωση έτοιμος ν’ αποσύρει το δικό του ενδιαφέρον. Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο απέρριψε αμέσως ο κ. Αγγελίδης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συζητούν την ιδέα της κάλπης για κοινό υποψήφιο στον ενδιάμεσο

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, έριξε εξάλλου στο τραπέζι και την ιδέα όπως η επιλογή του κοινού υποψήφιου του ενδιάμεσου χώρου προκύψει μέσα από… εκλογές, δηλαδή μέσα από το αποτέλεσμα ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί και στην οποία, όπως ξεκαθάρισε, δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι πολίτες επιθυμούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γ. Λιλλήκας: Κάλπες και να ψηφίσουν όλοι για τον υποψήφιο του ενδιάμεσου

Κάτι που βεβαίως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτό από τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων, με άκρως χαρακτηριστική να είναι η χθεσινή σχετική τοποθέτηση της προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένης Θεοχάρους.
 
«Το στήσιμο των καλπών είναι μια ιδέα η οποία συζητιέται. Βεβαίως, εδώ είναι το ερώτημα ποιος μπορεί να ελέγξει ότι δεν θα έρθουν οι υποστηρικτές του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ και να καθορίσουν εκείνον που δεν θα έχει και τις πιο πολλές πιθανότητες να εκλεγεί», σημείωσε η κ. Θεοχάρους.
 
«Είναι ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να διασφαλίσουμε από πριν, προτού προχωρήσουμε σε αυτή τη διεργασία της επιλογής διά των καλπών, που είναι μια δημοκρατική μέθοδος. Το τονίζω, έτσι για να μην έχουμε ξαφνιάσματα. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα ψηφίσουν μόνο τα μέλη και τα στελέχη των κομμάτων και όσοι πραγματικά αποδεικνύουν ότι εργάζονται και θέλουν το καλό της πατρίδας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ χθες η Ελένη Θεοχάρους προανήγγειλε συνάντηση όλων των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο- εκφράζοντας την πεποίθηση πως σε αυτή θα παρευρίσκεται και ο Γιώργος Λιλλήκας-τόσο ο κ. Λιλλήκας όσο και οι Οικολόγοι, εξέφραζαν άγνοια περί του καθορισμού μιας τέτοιας συνάντησης.
 
Όσον αφορά την αυριανή συνάντηση με το ΔΗΚΟ, οι Οικολόγοι έσπευσαν να καταστήσουν σαφές πως στο Κίνημα δεν υπάρχει απόφαση για το θέμα του κοινού υποψηφίου των πέντε κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές και πως όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα αποφασίσει για τη θέση του.
 
Παράλληλα, οι Οικολόγοι επανέλαβαν τη θέση όπως κοινός υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου να μην είναι κανένας εκ των ηγετών των πέντε κομμάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπουν Λιλλήκα χωρίς ΑΚΕΛ να «σπάει» και να κάνει πίσω
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών