Ν. Αναστασιάδης: Ελπίζουμε σε νέα στάση της Τουρκίας μετά το δημοψήφισμα

Αναμένω ότι στο κοινωνικό δείπνο της Κυριακής θα μας δοθεί η ευκαιρία για να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε από τη Μάλτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε δηλώσεις στο αμερικανικό κανάλι CNBC, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Μάλτα, και ερωτηθείς, ανάμεσα σε άλλα, για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι «ελπίζουμε μετά το δημοψήφισμα να έχουμε μια νέα στάση από πλευράς Τουρκίας. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε σκλήρυνση των θέσεων της και υποχώρηση από συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί. Αναμένω ότι στο κοινωνικό δείπνο της Κυριακής θα μας δοθεί η ευκαιρία για να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
 
Πρόσθεσε ότι «πάντοτε ήμασταν προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε δεσμευμένοι να βρούμε μια δίκαιη, βιώσιμη λύση που όλοι θα είναι κερδισμένοι, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων χωρίς να δημιουργεί νικητές ή να αφήνει ηττημένους».
 
«Πάντα είμαι έτοιμος για τον διάλογο για να συνεχίσουμε με τις διαπραγματεύσεις για να βρούμε μια συνολική λύση που θα ικανοποιεί πρώτα και πάνω από όλα τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων και όχι τρίτων χωρών. Δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους ασφάλεια και εγγυήσεις, δεν χρειαζόμαστε ξένα στρατεύματα ούτε να γίνουμε προτεκτοράτο της οποιασδήποτε χώρας», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «ΜΟΕ» αναβάθμισης του ψευδοκράτους επιδιώκει ο Ακιντζί  
 
Σημειώνεται πως χωριστές συναντήσεις θα έχει αύριο ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ..Γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τους διαπραγματευτές των δύο ηγετών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, ενόψει του δείπνου που θα παραθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
 
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων( ΚΥΠΕ), στο δείπνο της Κυριακής που έχει καθοριστεί για τις 19:30, στο Λήδρα Πάλας, εκτός από τους δύο ηγέτες και τον κ. Έιντε, θα παρακαθήσουν οι δύο διαπραγματευτές και η Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για κυρίως πιάτο στο δείπνο ο Αναστασιάδης, για ορεκτικό ο Ακιντζί
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»