Το παρασκήνιο της συμφωνίας Ομόνοιας-Cytavision

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Ομόνοιας και Cytavision που αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Sports από την πρώτη στιγμή σας ενημέρωσε για το τι προνοεί το deal του τριφυλλιού με τον ημικρατικό οργανισμό. 
 
 
 
Η συνεργασία ενεργοποιείται από το καλοκαίρι του 2019, εκτείνεται ως το 2024 (σ.σ. το πρώτο πενταετές συμβόλαιο που προσφέρει σε σύλλογο η Cytavision) και θα αποφέρει συνολικά στο τριφύλλι €8.500.000 (1,7 εκατ. ευρώ ετησίως)! Η Ομόνοια θα πάρει ως προκαταβολή περίπου 600 χιλιάδες ευρώ.
 
 
 
Το σχετικό συμβόλαιο έχει αποσταλεί ήδη και είναι πλέον γεγονός ότι από την περίοδο 2019/20 οι πράσινοι εγκαταλείπουν την Primetel, με την οποία συνεργάζονται από το 2010 και έχουν συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2019.
 
Οι επαφές της Ομόνοιας με τη Cytavision άρχισαν εδώ και καιρό με τις δύο πλευρές να βρίσκουν τελικά την χρυσή τομή και αυτό που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ημικρατικού οργανισμού είναι η χρονική (πενταετές) διάρκεια του συμβολαίου.
 
Με βάση τη συμφωνία Ομόνοιας-PrimeTel, που είναι σε ισχύ μέχρι το 2019, η PrimeTel είχε το δικαίωμα να ισοφαρίσει οποιαδήποτε προσφορά είχαν οι
«πράσινοι». Η πρόταση της Cytavision (1,7 εκατ. ευρώ ετησίως) δεν διαφέρει ούτε σεντ από τα έσοδα που καρπώνεται κάθε χρόνο η Ομόνοια από την PrimeTel την τριετία 2016-2019.
 
Από την στιγμή που η PrimeTel είχε την ευκαιρία να διατηρήσει τα δικαιώματα προβολής των εντός έδρας αγώνων της Ομόνοιας χωρίς να αυξήσει την προσφορά της (την ίδια στιγμή ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση εξασφαλίζουν αύξηση απολαβών στα δικαιώματα προβολής των παιχνιδιών τους), αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων πως αυτό που έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ της Cytavision είναι το πενταετές συμβόλαιο που πρόσφερε ο ημικρατικός οργανισμός και αδυνατούσε να «ματσάρει»
(ισοφαρίσει) η PrimeTel.
 
Οι 600 χιλιάδες ευρώ που θα καταβάλει ως προκαταβολή για τη συμφωνία η Cytavision δεν αποτελούσαν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την PrimeTel, η οποία σαφέστατα και δεν θα έχανε το πιο δυνατό χαρτί που διαθέτει για ένα τέτοιο ποσό.
 
Από την πλευρά της η Ομόνοια επιλέγει την πιο εξασφαλισμένη πηγή εσόδων του τηλεοπτικού παζαριού στον κυπριακό αθλητισμό και μπορεί να περηφανεύεται ότι έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει πενταετές συμβόλαιο.