Κασουλίδης-Johnson συζήτησαν τηλεφωνικά για το Brexit

Το Brexit συζήτησε ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του Boris Johnson, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου.

`Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΤΠ,  ο Βρετανός Υπουργός ανήγγειλε επίσημα την επίκληση του Άρθρου 50 για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ και διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία θα θεωρεί πάντα ως εταίρο την ΕΕ, με την οποία η χώρα του θα συνεχίσει να συνεργάζεται σε όσους τομείς συμφωνηθούν αμοιβαία. Αναφέρθηκε, επίσης, στους ιδιαίτερους δεσμούς Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου, οι οποίοι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε για το τηλεφώνημα και διαβεβαίωσε ότι η επιθυμία της Κύπρου είναι η ομαλή διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων που θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές, αποφεύγοντας καταστάσεις που δημιουργούν αδιέξοδα.

Επεσήμανε το εύρος των συνεπειών της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά για την Κύπρο, εξαιτίας του γεγονότος ότι μεγάλη μερίδα των κυπρο-βρετανικών συσχετισμών έχουν οι τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, των επενδύσεων και της ναυτιλίας, ενώ η Κύπρος είναι περήφανη για τη χρήση του εθιμικού δικαίου στον τομέα της δικαιοσύνης, καθώς και της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση, ανέφερε, θα επιδιώξει όπως κανείς από αυτούς τους τομείς δεν επηρεαστεί και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθούν τόσο μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου όσο και μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου.

Τέλος, ενημέρωσε ότι επιδίωξη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι όπως διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς μεταξύ των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας που ζουν ή εργάζονται στο έδαφος των Βάσεων με το καθεστώς των πολιτών που διαμένουν ή εργάζονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Το Ιράν προετοιμάζεται για την ισραηλινή επίθεση-«Απαγορευτικό» σε βομβητές και ασυρμάτους
Το σχέδιο Μπάιντεν για Λίβανο-Πώς θέλουν οι ΗΠΑ να «τελειώσουν» στρατιωτικά και πολιτικά τη Χεζμπολάχ
Η ανήθικη ηθική ενός πόλεμου και οι νόμοι που διέπουν τις συρράξεις μεταξύ Κρατών
Σχεδιάζεται ο 2ος γύρο του εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα
Άλλα 5 πτώματα εντοπίζονται στη Σιναλόα, όπου οι φόνοι φθάνουν τους 150 σ’ έναν μήνα
Κατάσχεση 4 τόνων κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο ανοικτά των Καναρίων-Συνελήφθησαν τα μέλη του πληρώματος
LIVE: Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή-Το Ισραήλ αναζητά την απάντηση στις επιθέσεις του Ιράν
Στέλνει μήνυμα σε Νετανιάχου ο Μπάιντεν-«Πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί»
Αδιανόητο έγκλημα στην Τουρκία-Δεκαεννιάχρονος σκότωσε δύο νέες κοπέλες, αποκεφάλισε τη μία
Ο Εβραίος «Σίντλερ»-Πώς ο Στιβ Μάμαν κατάφερε να απελευθερώσει εκατοντάδες παιδιά που απήγαγε το ISIS