Εκδήλωση Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας έξω από το Λήδρα Πάλας το βράδυ του δείπνου των ηγετών

Εκδήλωση υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών με στόχο την εξεύρεση λύσης και επανένωση της Κύπρου, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή το βράδυ, έξω από το Λήδρα Πάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί το δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι Ε/κ και Τ/κ διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στο χώρο στις 1900, μισή δηλαδή ώρα πριν την έναρξη του δείπνου, με σκοπό να καλωσορίσουν τους δυο ηγέτες, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό που θα αναγράφουν, μεταξύ άλλων, στα ελληνικά και στα τούρκικα, συνθήματα όπως “Λύση τώρα”, “Φτάνει πια”, “Προχωράμε”.

`Ηδη, όπως μας αναφέρθηκε, η Πρωτοβουλία έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Εθνη όπως επιτραπεί σε αντιπροσωπεία της να εισέλθει εντός του Λήδρα Πάλας για να επιδώσει ψήφισμα στους κυρίους Αναστασιάδη και Ακιντζί, με το οποίο η οργάνωση θα καλωσορίζει το ότι οι δυο ηγέτες δέχθηκαν να συναντηθούν σε ένα κοινωνικό δείπνο και θα απαιτεί όπως προχωρήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης για επανένωση της Κύπρου.

Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ενημερώσει την Πρωτοβουλία πως αυτό θα μπορούσε να γίνει νοουμένου ότι θα δεχθούν οι δυο ηγέτες. Διαφορετικά, μας ανέφερε μέλος της οργάνωσης, το ψήφισμα θα επιδοθεί στα Ηνωμένα Εθνη για να διαβιβαστεί στη συνέχεια στους δυο ηγέτες.

Οπως μας ανέφερε το μέλος της Πρωτοβουλίας, η οργάνωση καλεί όλο τον κόσμο που επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθειά της να παραστεί στην εκδήλωση αυτή, που, όπως υπογράμμισε, θα είναι ειρηνική.

Δειτε Επισης

Ό,τι θέλει λέει ο Ουστέλ-Ισχυρίζεται ότι το 1975 έγινε και ανταλλαγή περιουσιών
Στεφάνου: Στην πρώτη γραμμή του αγώνα το ΑΚΕΛ για να αντικόψει τον φασισμό
Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο
Κάνουν ασκήσεις σε καταφύγια στα κατεχόμενα και φωνάζουν για τη διπλωματική μας παρουσία
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε τη δολοφονία του Χαμενεϊ- «Η εξόντωσή του θα τερμάτιζε τη σύγκρουση»
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
Υπερηφάνεια δήλωσε ο Πρόεδρος για την ταυτόχρονη παρουσία Μόντι και Γερμανού ΥΠΕΞ
Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»