Εκδήλωση Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας έξω από το Λήδρα Πάλας το βράδυ του δείπνου των ηγετών

Εκδήλωση υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών με στόχο την εξεύρεση λύσης και επανένωση της Κύπρου, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή το βράδυ, έξω από το Λήδρα Πάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί το δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι Ε/κ και Τ/κ διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στο χώρο στις 1900, μισή δηλαδή ώρα πριν την έναρξη του δείπνου, με σκοπό να καλωσορίσουν τους δυο ηγέτες, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό που θα αναγράφουν, μεταξύ άλλων, στα ελληνικά και στα τούρκικα, συνθήματα όπως “Λύση τώρα”, “Φτάνει πια”, “Προχωράμε”.

`Ηδη, όπως μας αναφέρθηκε, η Πρωτοβουλία έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Εθνη όπως επιτραπεί σε αντιπροσωπεία της να εισέλθει εντός του Λήδρα Πάλας για να επιδώσει ψήφισμα στους κυρίους Αναστασιάδη και Ακιντζί, με το οποίο η οργάνωση θα καλωσορίζει το ότι οι δυο ηγέτες δέχθηκαν να συναντηθούν σε ένα κοινωνικό δείπνο και θα απαιτεί όπως προχωρήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης για επανένωση της Κύπρου.

Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ενημερώσει την Πρωτοβουλία πως αυτό θα μπορούσε να γίνει νοουμένου ότι θα δεχθούν οι δυο ηγέτες. Διαφορετικά, μας ανέφερε μέλος της οργάνωσης, το ψήφισμα θα επιδοθεί στα Ηνωμένα Εθνη για να διαβιβαστεί στη συνέχεια στους δυο ηγέτες.

Οπως μας ανέφερε το μέλος της Πρωτοβουλίας, η οργάνωση καλεί όλο τον κόσμο που επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθειά της να παραστεί στην εκδήλωση αυτή, που, όπως υπογράμμισε, θα είναι ειρηνική.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»