Συζητούν την ιδέα της κάλπης για κοινό υποψήφιο στον ενδιάμεσο

Για το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών ενόψει προεδρικών εκλογών ετοιμάζονται στον ενδιάμεσο χώρο, με το επόμενο δεκαπενθήμερο να χαρακτηρίζεται ως άκρως καθοριστικό όσον αφορά την προσπάθεια κατάληξης ή όχι σε κοινό υποψήφιο. 
 
Μολονότι όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα συνηγορούν στο ότι Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας πολύ δύσκολα πλέον θα μπορέσουν να βρεθούν στο ίδιο χαράκωμα, οι ηγεσίες κάποιων εκ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου εξακολουθούν να εμφανίζονται αισιόδοξες πως στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει συμπόρευση και των πέντε πολιτικών δυνάμεων που τον αποτελούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Blame game Νικόλα-Λιλλήκα στον ενδιάμεσο κι’ όποιος αντέξει

Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε και σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο»,  αλλά και σε δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ).
 
Μάλιστα, η κ. Θεοχάρους προανήγγειλε για το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου συνάντηση όλων των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, στην οποία εκτίμησε πως θα δώσει το παρών του και ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.  
 
Η συνάντηση αυτή, όπως υπέδειξε η Ελένη Θεοχάρους, θα πρέπει ν’ αποσκοπεί στον καθορισμό των κριτηρίων για την επιλογή το κοινού υποψηφίου και στη διαμόρφωση της Κοινής Διακήρυξης των πέντε κομμάτων.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την πρόεδρο της Αλληλεγγύης, στο τραπέζι του ενδιάμεσου χώρου παραμένει ως ιδέα για την επιλογή κοινού υποψηφίου το στήσιμο καλπών.  
 
Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει είναι το πώς θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο μιας πιθανής τέτοιας διαδικασίας, καθότι πολύ δύσκολα θα μπορεί να ελεχθεί ποιοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν και με ποια κίνητρα θα σπεύσουν να το κάνουν.  

«Το στήσιμο των καλπών είναι μια ιδέα η οποία συζητιέται. Βεβαίως, εδώ είναι το ερώτημα ποιος μπορεί να ελέγξει ότι δεν θα έρθουν οι υποστηρικτές του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ και να καθορίσουν εκείνον που δεν θα έχει και τις πιο πολλές πιθανότητες να εκλεγεί», σημείωσε η κ. Θεοχάρους.
 
«Είναι ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να διασφαλίσουμε από πριν, προτού προχωρήσουμε σε αυτή τη διεργασία της επιλογής διά των καλπών, που είναι μια δημοκρατική μέθοδος. Το τονίζω, έτσι για να μην έχουμε ξαφνιάσματα. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα ψηφίσουν μόνο τα μέλη και τα στελέχη των κομμάτων και όσοι πραγματικά αποδεικνύουν ότι εργάζονται και θέλουν το καλό της πατρίδας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.  

 

Δεν γνωρίζουν οι Οικολόγοι
Άγνοια πάντως για τη συνάντηση την οποία προανήγγειλε η Ελένη Θεοχάρους για το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, ξεκαθαρίζοντας πως η μόνη συνάντηση που έχει υπόψη του Κίνημα είναι εκείνη της ερχόμενης Παρασκευής με το ΔΗΚΟ.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών τονίζει πως δεν υπάρχει δεν υπάρχει απόφαση για το θέμα του κοινού υποψηφίου των πέντε κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές και πως όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα αποφασίσει για τη θέση του.
 
«Ας μη σπεύδουν κάποιοι να μας κατατάσσουν στο ένα ή το άλλο "στρατόπεδο". Η θέση μας παραμένει σταθερή και αμετάθετη, όπως κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Κινήματος, κ. Γιώργο Περδίκη, από τον περασμένο Αύγουστο, ήτοι να είναι ένας ο /η υποψήφιος και οι προγραμματικές συγκλίσεις να αφορούν όλο το φάσμα των πολιτικών και όχι μόνο το Κυπριακό», υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι.  
 
«Όμως το κλίμα που έχει δημιουργηθεί», συνεχίζουν, «δεν είναι το κατάλληλο και σίγουρα μας λυπεί. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται η δημόσια αλληλογραφία και αντεγκλήσεις, που δεν βοηθούν προς την επίτευξη του στόχου της ενότητας.  Δηλαδή την επιλογή ενός υποψηφίου από τον ενδιάμεσο χώρο και μάλιστα, όπως είναι και η πρότασή μας, το ορθότερο θα ήταν αυτός ο υποψήφιος να μην είναι αρχηγός κόμματος.
 
Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε υπόψη άλλη συνάντηση για το θέμα, παρά μόνο εκείνη της Παρασκευής με την ηγεσία του ΔΗΚΟ».

 
 

 
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»