Γερμανικές κορβέτες για προστασία των ισραηλινών πλατφόρμων

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό αποφάσισε να ανασχεδιάσει τις κορβέτες Sa’ar που κατασκευάζονται από τη γερμανική ThyssenKrupp στο Κίελο, ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός εκτοξευτήρων στο αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome, όπως αναφέρει το αμερικανικό Defense News.
 
Σύμφωνα με στέλεχος του ναυτικού, στόχος της κίνησης είναι η καλύτερη άμυνα των υπεράκτιων εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου, τη στιγμή που η Χεζμπολάχ έχει αναβαθμίσει τις δικές της δυνατότητες με πυραύλους τύπου Grad και άλλου είδους συστήματα.
 
Πλέον, οι κορβέτες Sa’ar θα είναι σε θέση να εκτοξεύσουν έως 20 πυραύλους για την αναχαίτιση εισερχόμενων πυραύλων από την πλευρά του Λιβάνου. Παράλληλα, το αντιπυραυλικό και αντιαεροπορικό σύστημα Barak-8 θα προστατεύσει τα πλοία και τις πλατφόρμες συμπληρωματικά, όπως και ο πύραυλος cruise P800 Yakhont.
 
Το Ισραήλ αναμένει τις νέες κορβέτες από τα τέλη του 2019, παραλαμβάνοντας μια κάθε έξι μήνες. Στο μεταξύ, το ναυτικό της χώρας συνεργάζεται με ντόπιες βιομηχανίες για την προετοιμασία των ραντάρ και των ηλεκτρονικών συστημάτων που θα πλαισιώσουν τα οπλικά συστήματα.
 
Πηγή: energypress.gr