Ζητά διορισμό προεδρικού επιτρόπου για την ευημερία των ζώων το Κόμμα για τα Ζώα

Δεν συμμερίζεται το «Κόμμα για τα Ζώα» την θετική τοποθέτηση  του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, αναφορικά με την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια σε ζητήματα ευημερίας των ζώων. Το αρμόδιο υπουργείο με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ, αναφέρεται σε προώθηση νομοσχεδίου για την επικαιροποίηση και τροποποίηση του περί Σκύλων Νόμου, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα φαινόμενα εγκατάλειψης, παραμέλησης και κακοποίησης σκύλων που παρατηρούνται σήμερα. Προαναγγέλλει ταυτόχρονα την δημιουργία ολιγομελούς ομάδας αστυνομικών, η οποία θα μεριμνά για την ευημερία των ζώων.

Ο επικεφαλής του «κόμματος για τα ζώα» Κυριάκος Κυριάκου παρατηρεί ότι οι όποιες θετικές παράμετροι παρουσιάζονται, επισκιάζονται από τα μεγάλα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται σε σχέση με την κακοποίηση, κακομεταχείριση, εγκατάλειψη των ζώων και της τιμωρίας των εμπλεκομένων στις παράνομες ενέργειες. Για παράδειγμα, «δεν αναφέρεται το αρμόδιο Υπουργείο, στην αδυναμία στοιχειοθέτησης υποθέσεων που αφορά την δηλητηρίαση ζώων», παρατηρεί ο κ. Κυριάκου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του «κόμματος για τα ζώα»,  η επίλυση των προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων που διαιωνίζονται για την ευημερία των ζώων, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον διορισμό «προεδρικού συμβούλου-συντονιστή». Εντός των επόμενων ημερών και με την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από ευρωπαϊκό συνέδριο στη Μάλτα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του, με αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα, για την επαναφορά της πρότασης που έγινε πριν μία τριετία, για τον διορισμό «προεδρικού συμβούλου-συντονιστή».  
 
 

Δειτε Επισης

Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ
Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για Τουρκοκύπριους από τα ΚΙΕ