Δεσμεύει την ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές ο Σιζόπουλος καταγγέλλει ο Διομήδης

Επιπλέον αναταράξεις στην ΕΔΕΚ ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου του κόμματος που είναι προγραμματισμένο για τις 7 Μαΐου, προκαλούν οι εν εξελίξει διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο για επιλογή κοινού υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές. 
 
Σε σημερινή δημόσια παρέμβασή του, ο ανθυποψήφιος του Μαρίνου Σιζόπουλου για την προεδρία της ΕΔΕΚ, Διομήδης Διομήδους, διερωτάται με νόημα κατά πόσο υπάρχει ή όχι συμφωνία για υποστήριξη από την ΕΔΕΚ του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου-και εάν ναι-στη βάση ποιων κριτηρίων και με ποια συλλογική απόφαση.
 
«Δυστυχώς για μια ακόμα φορά», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Διομήδους,  «υποχρεώνομαι να παρέμβω δημόσια, ζητώντας να γίνει στην ΕΔΕΚ το αυτονόητο, δηλαδή δημοκρατικός διάλογος, προβληματισμός και λήψη συλλογικών αποφάσεων στα θεσμικά σώματα του κόμματος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συζητούν την ιδέα της κάλπης για κοινό υποψήφιο στον ενδιάμεσο

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ χαρακτηρίζει ως αδιανόητο, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ να προβαίνει σε επίσημες ή ανεπίσημες διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και απόφαση στα συλλογικά όργανα του Κινήματος.
 
«Θεωρώ αυτονόητο», τονίζει, «ότι την τελική απόφαση για τις προεδρικές εκλογές θα τη λάβουν τα μέλη της ΕΔΕΚ στο Συνέδριο του Κινήματος».
 
Ο Διομήδης Διομήδους διερωτάται, μεταξύ άλλων, πότε ο κ. Σιζόπουλος σκοπεύει να συγκαλέσει την Κεντρική  Επιτροπή της ΕΔΕΚ για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και διαμόρφωση μιας πρώτης εισήγησης, ενώ τον καλεί ταυτόχρονα να απαντήσει αν συμφωνεί ή όχι, ότι η απόφαση για την υποστήριξη υποψηφίου στις Προεδρικές πρέπει να γίνει στη βάση πολιτικών θέσεων και κριτηρίων που θα αποφασίσουν τα μέλη της ΕΔΕΚ στο επικείμενο Συνέδριο του Κόμματος.
 
Διερωτάται επίσης κατά πόσο έχει αποκλειστεί ή όχι το ενδεχόμενο η ΕΔΕΚ να προτείνει δικό της υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν υπάρχει ή όχι συμφωνία για υποστήριξη του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και εάν ναι, στη βάση ποιων κριτηρίων και με ποια συλλογική απόφαση.
 
«Εάν όχι, γιατί δεν διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα καθημερινά δημοσιεύματα στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ που παρουσιάζουν περίπου την ΕΔΕΚ ως ‘’δεδομένη’’; Έχουν γίνει ή όχι συναντήσεις μακριά από τα φώτα δημοσιότητας για τις οποίες δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση; Εάν ναι, τι συζητήθηκε και ποιες αποφάσεις λήφθηκαν; Ποιοι, με ποια ιδιότητα και στη βάση ποιας απόφασης εκπροσωπούν την ΕΔΕΚ στις συναντήσεις με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων»; διερωτάται ο κ. Διομήδους.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων