Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προτίθεται να πατάξει τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναμένει να ολοκληρωθεί η ψήφιση του νόμου (περί σκύλων) που αφορά γενικότερα την προστασία των ζώων, από τη Βουλή και αξιολογώντας στοιχεία και δεδομένα εντός του νέου νομικού πλαισίου θα καταλήξει κατά πόσο συνίσταται η δημιουργία χωριστής μονάδας εντός του αστυνομικού σώματος που θα χειρίζεται κακομεταχείριση ζώων (Αστυνομία Ζώων) δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι να εκλείψουν οι υποθέσεις που αμαυρώνουν την εικόνα της Κύπρου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά την προστασία των ζώων.

Αναφέροντας ότι το θέμα κακοποίησης ζώων πήρε επικίνδυνη για την εικόνα της Κύπρου τροπή, είπε πως αυτό διαφαίνεται από τις υποθέσεις που οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίων και πρόσθεσε ότι οι ποινές που επιβάλλονται έχουν αυξηθεί γεγονός που δεικνύει ότι η δικαιοσύνη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμα ότι διαχρονικά δεν υπήρχε σεβασμός προς τα κατοικίδια και ανέφερε ότι η επιβολή αυστηρότερων ποινών είναι ένα μέτρο για να επιδεικνύεται ο απαιτούμενος σεβασμός .

Είπε στη συνέχεια, πως αξιολογούνται τα περιστατικά και η δυνατότητα της Αστυνομίας να ανταποκρίνεται σε μια προσπάθεια να είναι πιο αποτελεσματική.
Πρόσθεσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν αποτελέσματα και διευκρίνισε ότι δεν απορρίπτεται η εισήγηση για σύσταση ολιγομελούς ομάδας εντός του σώματος για την προστασία των ζώων, Αστυνομία των Ζώων, όπως την αναφέρουν.

Ο κ. Νικολάου επικαλέστηκε το θεσμό της κοινοτικής αστυνόμευσης, στον οποίο όπως ανέφερε είναι ενταγμένοι 75 αστυνομικοί της γειτονιάς και αστυνομεύουν 129 δήμους και κοινότητες και εξήγησε ότι με βάση αυτή την οργάνωση, θα γίνει αξιολόγηση της εισήγησης για ειδική μονάδα για τα ζώα.

Σύντομα θα καταλήξουμε σε πρόταση, αν χρειάζεται Αστυνομία των Ζώων, την οποία θα συζητήσουμε με τις ενδιαφερόμενες οργανώσεις, συμπλήρωσε.
Περαιτέρω ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Είπε ακόμα πως απαιτείται ολιστική δράση με ενημέρωση, πρόληψη και καταστολή και αφού ανέφερε ότι αν θα γίνει ομάδα θα είναι από μέλη της Αστυνομίας κατέληξε λέγοντας ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφιση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ