Εκπαιδεύονται επαγγελματίες για το «Σπίτι του Παιδιού» στην Κύπρο

Η πρώτη εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με παιδιά θύματα σεξουαλικής βίας πραγματοποιείται μεταξύ 28 και 30 Μαρτίου, στην Κύπρο, με στόχο να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς για το πώς θα λειτουργεί το «Σπίτι του Παιδιού».

Το Σπίτι του Παιδιού θα συντονίζει το “Hope For Children” CRC Policy Center σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, την Αστυνομία αλλά και κάθε εμπλεκόμενο φορέα, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Hope For Children, βασίζεται στο ισλανδικό μοντέλο Barnahus και θα δώσει στα παιδιά της Κύπρου πρόσβαση σε ένα πιο φιλικό προς αυτά υποστηρικτικό πλαίσιο.

Τις εκπαιδεύσεις έκαναν η Διευθύντρια του ισλανδικού προτύπου Barnahus Ólöf Ásta Farestveit και η κλινική ψυχολόγος του Barnahus Paola Cardenas, ενώ συμμετείχαν η Νομική Υπηρεσία, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Υπουργείο Υγείας, η Αστυνομία και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Μεταξύ άλλων η εκπαίδευση αφορά τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η συνέντευξη με ένα παιδί που έχει πέσει θύμα κακοποίησης οι θεραπευτικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Αναφέρεται, τέλος, ότι η Αναστασία Παπαδοπούλου παραχώρησε ένα σημαντικό ποσό για την κάλυψη των εξόδων των διεπιστημονικών εκπαιδεύσεων.

Η τριήμερη εκπαίδευση λειτουργών υγείας, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, αστυνομικών διοργανώνεται από το “Hope For Children” CRC Policy Center και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ενώ φιλοξενείται από την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ