ΤΜΤ: Αν οι Ε/κ θέλουν συνέχιση των συνομιλιών, να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος

Ο σύνδεσμος των βετεράνων της ΤΜΤ διατύπωσε τη θέση πως αν η ε/κ πλευρά επιθυμεί τη συνέχιση των συνομιλιών και την επίτευξη συμφωνίας τότε θα πρέπει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος αλλά και ότι το τ/κ συνιστών κρατίδιο είναι η «τδβκ».

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο σύνδεσμος εξέδωσε «ομόφωνη» ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του Τσελάλ Μπαγιάρ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι προϋπόθεση για τη συνέχιση των συνομιλιών είναι η άρση του εμπάργκο και της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/κ και η αποδοχή της πολιτικής ισότητας με κυριαρχία, των δύο κρατών και της διζωνικότητας ως «αρχών» της λύσης.

Ο σύνδεσμος επιρρίπτει ευθύνες στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για υποχωρήσεις στο θέμα των εγγυήσεων όπως επίσης και στο εδαφικό και περιουσιακό και προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η απόφαση της Βουλής σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα καταδεικνύει πως η ε/κ πλευρά δεν έχει εγκαταλείψει την Ένωση και αντιμετωπίζει τους Τ/κ ως μειονότητα.

Ο σύνδεσμος προβάλλει ακόμη διάφορους άλλους ισχυρισμούς όπως ότι με τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979, οριστικοποιήθηκε η διχοτόμηση (Taksim) και η επιτεύχθηκε η λύση (του Κυπριακού). Αλλά και πως τα ΗΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και πως ο τουρκικός στρατός είναι αυτό που εγγυάται την ειρήνη στην Κύπρο και ως εκ τούτου οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η μόνιμη παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί κρίνεται ζωτικής σημασίας.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών