Περιοδεύουσα έκθεση για την ιστορία της ΕΕ κάνει σταθμό στην Κύπρο

Η γέννηση και η ανάπτυξη της Ενωμένης Ευρώπης, μέσα από ένα πλούσιο αρχειακό υλικό, απεικονίζεται στην περιοδεύουσα έκθεση «Mια ολοένα και στενότερη Ένωση - Η παρακαταθήκη των Συνθηκών της Ρώμης για τη σημερινή Ευρώπη» που κάνει σταθμό και στην Κύπρο στο πλαίσιο των εορτασμών για την 60ή επέτειο της υπογραφής των Συνθηκών της Ρώμης (1957-2017).

Η έκθεση, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του ΓΤΠ, θα είναι ανοικτή για το κοινό, το οποίο μπορεί να την επισκεφθεί στις 31 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία) και στις 3 - 7 Απριλίου 2017 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας» στις 8.30π.μ. – 13.30μ.μ. και 4.00μ.μ – 8.00μ.μ.

Βασισμένη σε αρχειακά έγγραφα και φωτογραφίες από τα ιστορικά αρχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα διπλωματικά ιστορικά αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας και τα αρχεία του πρακτορείου ANSA, η έκθεση ακολουθεί τα βήματα που οδήγησαν στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης μέχρι σήμερα, και αγγίζει τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές πτυχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, καθώς και του ρόλου του στη διεθνή σκηνή.

Την έκθεση έχουν δημιουργήσει τα Ιστορικά Αρχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο) σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη διεύθυνση ευρωπαϊκών πολιτικών στην Προεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας, το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας και το πρακτορείο ANSA. Η έκθεση θα περιοδεύσει σε διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και σε ψηφιακή μορφή.

Στην Κύπρο η έκθεση παρουσιάζεται με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας, της Πρεσβείας της Ιταλίας στη Λευκωσία, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Δημοκρατίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ
Αποσύρονται ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα από την αγορά (pics)
Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για Τουρκοκύπριους από τα ΚΙΕ
Αυξάνεται σε 140.000 ευρώ η ετήσια χορηγία προς φιλοζωικές οργανώσεις
Ψάχνουν να ενημερωθούν για καταφύγια οι Κύπριοι-Συζητήσεις με Μητροπόλεις για παροχή υπογείων σε ναούς